Hlavní obsah

Strach z osudu Bridget Jonesové vede ženy k oltáři o pár let dříve

– Londýn
Novinky, Dana Sokolová

Stále více Britek má strach, aby takzvaně nezůstaly na ocet. Děsí je přímo představa osamělých večerů se sklenkou červeného vína po vzoru filmové hrdinky Bridget Jonesové, a proto se snaží vdát mnohem dříve než tomu bylo před deseti lety.

Foto: Dana Klejnová, Novinky

Ideálním věkem pro uzavření manželství je 26 let a ideální věk pro mateřství 27 let. Přičemž před deseti lety to bylo o 4 roky víc.

Článek

Z průzkumu, kterého se zúčastnilo dva tisíce dvacetiletých žen, vzešlo, že ideálním věkem pro uzavření manželství je 26 let a pro mateřství 27 let. Přičemž před deseti lety to bylo o čtyři roky víc. O manželství i mateřství tehdy dívky uvažovaly až kolem třicátého roku věku.

Zajímavé je i zjištění, že stále většina žen věří v manželství na celý život. A dokonce ještě víc po tomto celoživotním svazku touží dívky, které pochází z rozvedené rodiny.

Většina dívek pak manželství spojuje i s plánováním miminka.

Foto: Profimedia.cz

Bridget Jones

Manželství představuje pocit bezpečí

"Dnešní dívky se nechtějí dostat do stádia, kdy se ve dvaceti zamilují a ve třiceti letech zjišťují, že láska je ta tam a s ní i pan Božský," vysvětluje pro Daily Mail Chantelle Hortonová, editorka magazínu More, který průzkum provedl.

Dívky mají také strach z dlouholetého soužití s partnerem bez manželství. Dávají právě životu na psí knížku za vinu, že se jejich rodiče velmi často rozcházeli.

"Dívky se chtějí vyvarovat těchto chyb a stále více touží po stabilním vztahu pro sebe i své děti a věří, že takový vztah jim s větší pravděpodobností zajistí manželství než volné soužití," vysvětluje odbornice na vztahy Susan Quilliamová a dodává:

"Dívky viděly příliš mnoho rodičů, jež se rozešli. A najednou si uvědomily, že je mnohem jednoduší se rozejít, pokud žijete s partnerem takzvaně na psí knížku, než když vstoupíte do manželství," dodala Quilliamová.

Reklama

Související články

Nejčastější důvody rozpadu manželství

Proč se rozpadají manželství? Co lidi vede k tomu, že si řeknou, že už spolu nechtějí a nemohou zůstat a rozhodnou se pro rozvod? Podle psycholožky Alice...

Ze svatby v kostele se hned tak nevyvážete

Bílé šaty, kulisy starého kostela, fotografie s působivým pozadím, ale taky slib věrnosti a podpory bez jakékoliv možnosti vycouvat - to v podstatě znamená...

Výběr článků

Načítám