Hlavní obsah

Stane se milenka gangsterů nizozemskou princeznou?

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

AMSTERODAM

Na snachy, které by nebudily nežádoucí pozornost veřejnosti, nemá nizozemská královna Beatrix příliš štěstí. Korunní princ Willem-Alexander se sice oženil a čeká první dítě s Maximou Zorreguietovou, nicméně některým jeho krajanům dosud vadí, že jeho žena pochází z rodu jednoho z čelních exponentů někdejší argentinské vojenské junty.

Foto: MP PRAHA

Fenka z tramvaje

Článek

Ani volba nevěsty jejího druhorozeného syna Johana Friska se nesetkává s příliš velkým nadšením. Své ano by měl princ říci 24. dubna příštího roku čtyřiatřicetileté Mabel Wisse Smitové, která si už nyní získala přezdívku Rezervní královna. Ale...

V posledních dnech si pustil takříkajíc pusu na špacír Charlie da Silvia, bývalý bodyguard nizozemského drogového bosse Klaase Bruinsmy, zavražděného 27. dubna 1991 v amsterodamském noblesním hotelu Hilton. Mimo jiné pro redakci Telegraafu uvedl, že Mabel patřila mezi milenky jeho šéfa, který si v podsvětí vysloužil přízvisko Dlouhán nebo Farář a byl nejvlivnějším a nejobávanějším kmotrem gangu, jenž ovládal místní trh s omamnými látkami.

Prý to není pravda

Napadená samozřejmě veškerá obvinění popřela. Připustila ovšem, že Klaase skutečně povrchně znala. Údajně kvůli tomu, že se zúčastnila plavby na jachtě Neeljte Jacoba, při níž se dostala do bližšího i víceméně důvěrného styku s několika jeho přáteli. Mimochodem, toto plavidlo proslulo divokými večírky, při nichž se mísila konzumace drog se sexuální nevázaností.

Po těchto odhaleních, při nichž Charlie da Silvia v televizním interview otevřeně vyzývá Mabel, aby konečně přestala lhát, se princ Johan Frisco ocitl v nelehké pozici. Dá navzdory nemilým odhalením přednost lásce, která ho může stát i případné následnictví trůnu, nebo na ni raději zapomene? Matka ani parlament na něj ale v této souvislosti nijak netlačí. Možná i proto bude jeho rozhodování velmi těžké.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám