Hlavní obsah

Stále více zralých žen se považuje za flexisexuálky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Když se Madonna začala líbat s Britney Spearsovou na pódiu, psychologové netušili, že z šokující show se stane nový trend ženské sexuality. Ale britští odborníci zjistili, že tzv. flexisexualita neboli pružná sexuální orientace je mezi ženami dnes velmi rozšířená a populární.

Foto: Profimedia.cz

Flexisexuálky jsou heterosexuálky, které často odmítají i označení bisexuálky.

Článek

Za flexisexuálky se považují heterosexuální ženy, jež koketují s bisexualitou. Dříve tyto ženy byly považovány za bisexuálky, nicméně v současné době se tomuto označení brání. Mnohem častěji si říkají flexisexuálky.

„Ženy jsou ve srovnání s muži mnohem méně vyhraněné ve své sexualitě a mnohem častěji jsou přitahovány přímo určitými lidmi než jen pohlavím obecně,“ vysvětluje psycholožka Cecelia D´Feliceová.

Podle ní jsou ženy otevřenější k experimentům, když dosáhnou čtyřicítky. V té době jsou i  mnohem sebevědomější ve své sexualitě. Když se dostaví příležitost, řeknou si, proč ne, zvláště když skončily dlouhodobý vztah.

Drew Barrymorová i Lindsay Lohanová

Mezi slavné flexisexuálky se řadí například herečka Drew Barrymorová, která si svůj život nedokáže představit bez chlapa, i když občas spí i se ženami. „Být se ženou je jako objevovat své vlastní tělo, ale prostřednictvím někoho jiného,“ prohlásila nedávno Drew.

Flexisexualitu prezentuje také čtyřiadvacetiletá herečka Lindsay Lohanová. Ta po mnoha mužích žila několik měsíců s lesbičkou, aby se k mužům opět vrátila.

O tom, že se nejedná o pouhý rozmar několika málo žen, hovoří i nejnovější studie společnosti Coco de Mar, podle které celá třetina žen z šesti tisíc zkoumaných snila o sexu s jinou ženou. Dotyčné se přitom nevyhraňovaly ve své sexualitě a většinou odmítaly i označení bisexuální.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám