Hlavní obsah

Sexuální mýty přetrvávají i v dnešní moderní době

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepravdivé informace jsou všude kolem nás a ne jinak to je i v oblasti sexu. I zde existuje mnoho mýtů, jež mají do pravdy velmi daleko a přitom se jimi stále řídí velké množství lidí. Bohužel právě tyto nepravdy mnohokrát způsobují po sexuální stránce zbytečné starosti a problémy.

Foto: Profimedia.cz

Touha být úžasným milencem či milenkou vede mnohé z nás k tomu být co možná nejlepší.

Článek

Touha být úžasným milencem i milenkou vede mnohé z nás, že pídíme po informacích a snažíme se být tzv. co možná nejlepší. Mezi lidmi ale koluje mnoho nesmyslů, kterým je lépe se vyhnout, případně snažit se je partnerům rozmluvit.  

1. Sex = pohlavní styk

Ne vždy musí při sexu či milování dojít k vniknutí penisu do pochvy. Existuje mnoho způsobů, kdy sex lze praktikovat i bez tohoto vyvrcholení. Nemusí jít přitom jen o orální sex, ale asi nejvíce jsou používané masturbační techniky.

2. Hlavní roli v uspokojení ženy hraje velikost penisu

Na velikosti opravdu nezáleží, přestože se to mnohé výzkumy snaží neustále dokazovat. "Pochva se přizpůsobí jakékoliv velikosti, i malým penisům. Větší penisy mohou ženám spíše způsobit bolest. Délka průměrného mužského penisu v erekci je 12,55 cm, ale pro většinu žen to není důležitý údaj pro případné uspokojení jejich sexuálních potřeb," potvrzuje Kateřina Filasová ze severu Sexuálně.cz.

Bohužel touto nepravdou trpí především muži. Ačkoliv jejich velikost je zcela v normě, jsou přesvědčeni, že mají malý penis. Podstupují potom spoustu drastických a mnohdy neúčinných praktik, aby své mužství zvětšili.

3. Chuť na sex se nemění

Touha nebo-li chuť na sex je ovlivněna mnoha faktory. Asi nejvíce záleží na psychickém i fyzickém rozpoložení. Pokud zažíváte v práci nebo doma stres, jen málokdy je váš sexuální apetit natolik bohatý, aby uspokojil partnera. Většinou je sex to poslední na co člověk myslí a na co má energii. Proto je pro vzájemné uspokojení obou partnerů tolik důležitá pohoda a nelze druhému zazlívat, pokud na sex není stejně naladěný jako on.  

4. Erotogenní zóny fungují u každého stejně 

Každý člověk je jedinečný a proto i erotogenní zóny má každý malinko někde jinde. Přinejmenším každý reaguje jinak na samotnou intenzitu a provedení doteku. "Neexistuje žádná obecně platná erotogenní mapa lidského těla vedoucí k 100% uspokojení a každému se líbí něco jiného. Jsou lidé, kteří se hlazením rychle vzruší, a jiní, kterým mnoho neříká. Každý to má prostě jinak a je důležité si tyto věci vzájemně sdělit, protože parter či partnerka nemají šanci na ně přijít sami – museli by si totiž vzájemně vidět do hlavy," upozorňuje Filasová.

5. Vždy dochází ke společnému vyvrcholení

Zapomeňte na filmy a milování v nich. Realita je úplně jiná. Většinou k vyvrcholení muži i ženy potřebují zcela odlišný čas a pokud dochází ke společnému vyvrcholení je to známkou maximální souhry obou partnerů. Každopádně k této souhře nedochází okamžitě. Většinou je to otázkou velmi dlouhého času.

V každém případě k této souhře nemusí vůbec dojít a honit se tak za ní za každou cenu vede jen k útrapám. Podle odborníků je to holý nesmysl. Pokud už ke společnému vyvrcholení partnerů dojde, každý by to měl brát jen jako třešínku na dortu.

6. Ženský orgasmus je samozřejmostí

Většina mužů si myslí, že žena by orgasmus měla prožít při každém sexu a proto se často samotné milování stane honbou za ženským orgasmem. Bohužel v tento moment se většinou muž může snažit sebevíc, ale k orgasmu jako takovému stejně nedojde. Ženy prostě orgasmus nemusejí mít po každé, ale to neznamená, že by se jim milování i tak nelíbilo. Ženy si milování užívají i bez něj.

Pořád je to lepší než pokud muž tlačí příliš a žena raději orgasmus předstírá. Což podle průzkumů dělá opravdu velká část především mladších žen, jež někdy ani neví, co ve skutečnosti orgasmus je, jelikož jej ještě vůbec nezažily.

"Nemít orgasmus není vada, ale měla by vést naopak k větší tvořivosti. Ženy často ocení více ruční či orální stimulaci na klitorisu, než honbu za bodem G či vaginálním orgasmem," dodává Filasová.

7. Muži myslí jen na sex

Absolutní nesmysl je, pokud si mnozí myslí, že muži myslí na sex stále a jsou vždy připravení na akt. Muži mají své zájmy, koníčky i povinnosti a i když mají sex rádi, tak jsou okamžiky, kdy ani oni na něj nemusí mít chuť. Pokud tedy muž řekne, že se v ten daný moment nechce milovat, pak to vůbec nic špatného neznamená. A většinou za tím není ani nepřitažlivost ženy či milenka.

8. Asi nejsem normální ...

"V sexu neexistují žádná univerzální či absolutní pravidla o tom, co je normální, a co ne. Smí se vše, co oběma ve dvojici vyhovuje, ovšem za předpokladu, že druhému nezpůsobíme fyzické ani psychické problémy," vysvětluje Filasová.

Pokud vás vzrušují věci, které se vám neslučují s normálností, pak to opravdu nic neznamená. Pokud tím nemůžete ublížit druhému. Někdo vyznává romantiku, jiný má perverznější choutky,ale to neznamená, že by to byl nějak nemocný člověk.

V každém případě je dobré partnera či partnerku na své choutky dopředu upozornit, tak aby si ten druhý mohl vybrat, zda s tím souhlasí či ne.  

9. Masturbace je nezdravá

Přestože většina lidí ví, že je toto tvrzení naprostý nesmysl, tak podle sexuologů existuje stále mnoho lidí, kteří jsou o tom skálopevně přesvědčeni.

Pravda je však taková, že onanie je velmi zdravá a především v mladším věku pomáhá k rozvoji sexuality a pak bývá i přirozeným doplňkem sexuálního života muže i ženy.

Navíc masturbace může být i velmi vzrušující pro druhého partnera. Muži se často netají tím, že se rádi dívají, když si žena sama se sebou hraje.

10. Nejvíc vzrušující je milování na netradičních místech

Tak jako počet poloh není při uspokojivém sexu rozhodující, tak ani prostor, kde k samotnému styku dochází. "Většině lidem je v dešti zima, na pláži mají všude písek, v parku je může vyrušit pes, či naopak oni mohou vyděsit náhodného kolemjdoucího, na louce je žerou mravenci a ve výtahu to je nepohodlné. Pokud máte rádi adrenalin, samozřejmě nic proti, ale pokud preferujete pohodlí své ložnice, nevzdávejte se ho jen proto, že „cool“ je přece mít sex ve zkušebních kabinkách," dodává Filasová. 

Netradiční místa udělají většinou radost párům, které svazuje stereotyp. Naopak milenci, kteří se chtějí před někým skrýt a nebýt přitom odhaleni, spíše častěji vítají pohodu a klid domova.  

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám