Hlavní obsah

Sex z pomsty je největším životním přešlapem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boston

Po rozchodu se uchýlí mnozí jedinci k celé řadě nelogických činů. Jedním takovým je i odplata v podobě sexu s bývalým. Bohužel v naprosté většině případů se tím vůbec nic nevyřeší, naopak zlomené srdce si tím ještě víc ublíží. Americký list Huffington Post téma otevírá a rozebírá psychologické aspekty sexu z pomsty.

Foto: Profimedia.cz

Po rozchodu se uchýlí mnozí jedinci k celé řadě nelogických činů.

Článek

Člověk se zlomeným srdcem, který se vyspí s bývalým či bývalou, kteří jej opustili, se dopouští sexu z pomsty kvůli pozici moci. Zlomené srdce je slepé a netuší, že si ublíží tímto chováním ještě víc.

„Když procházíte rozchodem, někdy prostě musíte nechat všechny otázky být. Proč se to stalo? Je nutné přijmout, že je po všem a jít dál. Fyzická vzdálenost od této osoby je docela zásadní, takový sex vás k té osobě opět přiblíží a vy máte ještě větší problém jít dál. Bolest se opakuje a bývá větší,“ píše Huffington Post.

V mnoha případech vyjadřují lidé sexem z pomsty svůj hněv, v určitých situacích nedokážou druhému říct, jak jsou ranění, místo toho se jim snaží ublížit emocionálně, zneužijí fyzické přitažlivosti a podniknou sex, který jim nakonec ublíží.

„Místo toho, aby druhého informovali přímo o tom, že ranil jejich city, snaží se získat dobrý pocit ze msty a vyspí se s ním, dají mu dojem, že jsou jím přitahováni, ale pak chladně odejdou s pocitem moci,“ cituje dále Huffington Post odborníky s tím, že tohle chování je sebedestruktivní a rozhodně nevede k psychické vyrovnanosti a duševní pohodě. Člověk sice při sexu z pomsty může vzlétnout, čeká ho ale tvrdý pád zpět na zem.

Reklama

Související témata:

Související články

Radim Uzel: Tajemství Klubu deseti tisíc

V jednom televizním pořadu se mě zeptali, jak je to se sexem ve vesmíru. Tou otázkou mě zaskočili. Odborná literatura o této problematice cudně mlčí.

Výběr článků

Načítám