Hlavní obsah

Šest největších mýtů o bisexualitě

Novinky, das

Bisexuálem se označuje ten, koho přitahují muži i ženy současně. Zatímco u někoho se může jednat o pouhý výstřelek a touhu po experimentování, pro jiné je to realita, se kterou se musí naučit žít.

Foto: Profimedia.cz

Málokdo na bisexualitu pohlíží jako na skutečnou sexuální preferenci

Článek

Nedávný průzkum společnosti YouGov odhalil, že až 43 % lidí ve věku 18-24 let si není jisto svou sexualitou. Necítí se být ani heterosexuály ani homosexuály. Tato generace je tak mnohem víc přitahována oběma pohlavími než předchozí. Podle odborníků je to dáno vývojem společnosti, kdy jedinci přestali pociťovat společenský tlak vybrat si jedno z pohlaví.

Být bisexuální přesto nemusí být výhra. Řada z nich má problém se společensky zařadit. Pro homosexuální komunitu nejsou dostatečně homosexuální a podobné je to i v heterosexuální sféře.

Málokdo totiž na bisexualitu pohlíží jako na skutečnou sexuální preferenci, a to i přesto, že již existuje vědecká studie, která potvrzuje, že bisexuály skutečně vzrušují obě pohlaví.

Podívejte se s námi na nejčastější mýty, které kolem bisexuality panují.

Bisexualit ženy je dočasná

Některé ženy se mohou chovat bisexuálně, jen aby byly zajímavé, ale většina bisexuálek je bisexuální po celý svůj život. Nejedná se tedy o žádný trend.

Což potvrdila i vědecká studie Lisy Diamondové, která deset let sledovala ženy, které se v době dospívání označily za bisexuální. Své sexuální preference přitom během té doby změnilo pouhých 8 procent žen.

Přestože jsou tyto ženy častěji ve vztahu s mužem, protože je pro ně snazší navázat vztah s mužem než s ženou, neznamená to, že je i nadále nepřitahují i ženy.

Všichni bisexuální muži jsou homosexuálové, kteří se to bojí přiznat

Když se žena vyspí s jinou ženou, málokdo ji automaticky považuje za lesbu, ale jakmile se muž vyspí s jiným mužem, v ten okamžik je to pro mnohé stoprocentně gay.  Podle odborníků je to tím, že většina lidí si myslí, že muži v tomhle směru neexperimentují, jakmile tak činí, je to jednoduše tím, že mají takové potřeby.

Opak je ale pravdou. I muži mohou chtít zkusit nepoznané, zvlášť když se jim nabízí dobrodružství s někým velmi přitažlivým. Bisexualitu mužů je ale těžké dokumentovat, protože řada mužů se k tomu stydí přiznat.

V letošním roce proběhl menší průzkum homosexuálních mužů, z něhož vyšlo, že celá polovina z nich se nejprve považovala za bisexuály. Pro mnohé z nich totiž bylo snazší na sebe pohlížet jako na bisexuála než na gaye.

Nicméně ani to neznamená, že všichni bisexuálové jsou gayové. „Osobně znám několik mužů, kteří se považují za bisexuální, přestože si pro společný život vybrali muže. V mládí ale vyhledávali spíše ženy. A nebylo to jen z důvodu, že toužili mít děti, byli těmito ženami i silně přitahováni. Až časem si vyzkoušeli i vztah s mužem,” vypráví pro Daily Mail odbornice na vztahy Tracey Coxová.

Bisexuálové jsou promiskuitní

Sexuální orientace nemá nic společného se samotnou sexualitou. Neexistují žádné důkazy, že mají bisexuálové více sexuálních partnerů než ostatní nebo že by byli sexuchtivější. Vždy záleží na samotném jedinci. Promiskuitní partnery jednoduše najdete mezi všemi skupinami.

Bisexuálové jsou častěji nevěrní

To, že jste přitahováni k více než jednomu pohlaví, ještě neznamená, že jste méně věrní či že nemáte zájem o monogamní vztah. Zda někdo podvádí, nebo ne, závisí na morálce jednotlivce, ale ne na jeho sexuální preferenci.

O romantický vztah s více než jednou osobou najednou mají zájem tzv. polyamory. Ale to je o úplně něčem jiném než bisexualita.

Bisexuálové preferují sex ve třech

Jen proto, že vás přitahují obě pohlaví, ještě neznamená, že toužíte prožít sex v jeden okamžik s ženou i mužem. Přestože sex ve třech někteří bisexuálové mohou praktikovat, nelze to globalizovat. Sex ve třech si dopřává i mnoho heterosexuálních párů. Většinu lidí k tomu vede potřeba dobrodružství a pak také touha po zpestření vztahu.

Za bisexuály se považují ti, kteří doposud nenalezli pana či paní dokonalou, jakmile se tak stane „vyléčí se”

Z bisexuality se nevyléčíte. „Můžete mít hezký a naprosto uspokojující vztah s mužem, přesto vás i nadále přitahují ženy,” svěřuje se 28letá bisexuální žena.

Vztah jednoduše nemění sexuální preference. Bisexuál může být spokojen jak ve vztahu s mužem, tak ženou. Vždy záleží na okolnostech.

Reklama

Výběr článků

Načítám