Hlavní obsah

Rodička z Gazy pojmenovala dvojčata Jásir a Arafat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GAZA

Palestinská žena z pásma Gaza, která ve čtvrtek porodila dvojčata, pojmenovala svá miminka Jásir a Arafat po palestinském předákovi, jenž zemřel ve čtvrtek brzy ráno v Paříži.

Foto: Anna Čelouchová

Jaro už začalo a v zámecké zahradě kvete vzácná magnólie.

Článek

Dvaatřicetiletá Saffa Omerová se rozhodla své chlapečky pojmenovat po vůdci Palestinců jako vzpomínku na Jásira Arafata.

"S manželem jsme se rozhodli, že když budeme mít dva kluky, pojmenujeme je Jásir a Aarfat po Arafatovi, našem otci a vůdci, našem drahém a našem prezidentovi," řekla čerstvá maminka.

"Pak jsem porodila, Alláh nám nadělil dva chlapce a my jsme se rozhodli je tak pojmenovat, abychom uchovali jeho jméno v našich myslích a v našich srdcích," dodala Omerová.

"Uslyším toto jméno a budu jej vyslovovat pokaždé, když budu volat na své děti," uvedla žena, která kromě svých novorozenců již vychovává tříletá dvojčátka, také chlapce.

Reklama

Související články

Bude rodit děti, dokud nepovije dvojčata

Jednačtyřicetiletá Helen Ogilijevová z Dentonu v americkém Manchesteru je pevně rozhodnutá přivést na svět dvojčata. Přestože již s manželem vychovávají devět...

Po synově smrti porodila v 54 letech dvojčata

Dva roky po smrti svého syna přivedla 54letá Margaret Kikisová o víkendu v izraelském Safetu na severu země na svět zdravá dvojčata. Ve středu o tom informoval...

V šestapadesáti letech porodila dvojčata

Šestapadesátiletá Američanka v úterý přivedla na svět chlapečka a holčičku. Dvojvaječná dvojčata se ženě narodila přesně tři dny před jejími sedmapadesátými...

Výběr článků

Načítám