Hlavní obsah

Revoluční erotické pomůcky

Novinky, Radim Uzel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byla to vlastně půjčovna vibrátorů. Přístroje tam dodával příbuzný dotyčné podnikatelky, jakýsi pan Robert ze Spolkové republiky Německo. Celý podnik úspěšně prosperoval do té doby, než ho práskl bdělý občan. V novinách o něm psali jako o "důchodci Suchánkovi".

Foto: Ilustrační foto

Do pátrání po ztraceném dítěti se zapojili i psovodi.

Článek

Pravděpodobně šlo o agenta StB. Policisté majitelku svérázné půjčovny zatkli a vibrátory zkonfiskovali.

Sallie Tisdaleová, autorka několika populárně naučných knih o sexu a nositelka mnoha literárních cen, se nedávno upřímně vyznala ze svého vztahu k erotickým pomůckám. Na prvním místě chválila poševní vibrátory, které se prý staly naprosto nedílnou součástí našeho mechanizovaného světa.

Přestože různé náhražky penisu existovaly už ve starověku, jsou moderní vibrátory jedinou novou hračkou ve světě sexu, která se v této podobě v historii nikdy nevyskytla. Možná, že to bylo právě ženské emancipační hnutí, které způsobilo, že se dnes ženy neostýchají o této sanitární pomůcce otevřeně diskutovat. Jde o vpravdě revoluční vynález. Dokáže přivést ženy k orgasmu tak rychle, tak snadno a tak často, že se v těchto schopnostech zcela vyrovnaly mužům.

Doba, kdy byl u nás ženský vibrátor považován za výplod zhýralosti kapitalistického světa a celníci ho na hranicích zabavovali jako nebezpečný kontraband, je už naštěstí dávno za námi. Ostatně i potupné označení "robertek" vzniklo v sedmdesátých letech minulého století. Policie tehdy objevila "hnízdo neřesti" v jedné vile v Praze-Střešovicích.

Snad nejkrásnější obchod s vibrátory na světě se nachází v San Francisku. Jmenuje se Good Vibrations. Nemá nic společného s našimi sexshopy, ve kterých prodavači nabízejí erotické pomůcky zpravidla v ponurém přítmí, málem jako nebezpečné drogy. Good Vibrations připomíná spíše prosvětlený kulturní dům. Scházejí se v něm zákazníci obou pohlaví. Otevřeně diskutují o nabízeném sortimentu, nenuceně listují v tiskových materiálech a sledují instruktážní videonahrávky. Součástí obchodu je také muzeum historických vibrátorů. V souvislosti s tímto zbožím je ovšem nutno poznamenat, že dávná "historie" zde znamená už třeba pouhých dvacet let.

Konstrukce erotických sanitárních pomůcek se rozvíjí podobně bouřlivým tempem jako moderní výpočetní technika. Zřejmě proto, že se v tomto oboru začíná vedle jemné mechaniky uplatňovat především elektronika. Důležitou roli však nepochybně hrají také objevy v oblasti plastických hmot.

K oblibě vibrátorů přispěla informovanost široké veřejnosti. Ale v reklamě jako by pro tyto výrobky stále platilo jakési tabu. Většina lidí při tom už ví, že zdaleka neslouží jen k masturbačním účelům. Uplatňují se také v párových sexuálních aktivitách. Dávno jsou pryč doby, kdy byly ženy nuceny používat různé náhradní pomůcky, třeba zeleninu nebo ovoce. Ale i takové předměty, které byly nezřídka nebezpečné a hygienicky nevyhovující.

Podstatně starší a dodnes oblíbenou erotickou pomůckou je původní japonská rin-no-tama. U nás se prodává jako Venušiny kuličky. Původně to byly dvě duté koule ze slonoviny naplněné rtutí. Ty dnešní jsou vyrobené z plastu a plní se menšími kovovými kuličkami. Celý předmět vypadá jako dvě malá dětská chrastítka.

Zavedeny do ženského genitálu pak při chůzi nebo jiných pohybech těla způsobují příjemné pocity v pánevní oblasti. Spoustě žen připadají tyto pocity intenzívnější a ne tak strojové jako s vibrátorem. Odborná literatura připouští to, že je ženy mohou nosit v pochvě celý den, aniž by se projevily nějaké škodlivé účinky. Naopak, mohli bychom je doporučit třeba nevlídným úřednicím. Těm by pak stačilo zavrtět v kanceláři trochu pánví a jejich obličej by se vzápětí rozjasnil odzbrojujícím úsměvem.

Reklama

Související témata:

Související články

Nespolehlivé sexuální výzkumy

Jedna švédská sexuální příručka praví, že se sexem je nutno zacházet stejně přirozeně jako s vidličkou a nožem. Dobrými radami, kterak ten pohlavní jídelní...

Kondomové strašení

Antisexuální moralisté přišli s novým hitem: kondom prý při pohlavním styku neochrání před infekcí HIV/ AIDS. V jeho latexové stěně jsou údajně mikroskopické...

Poplašná zpráva o antikoncepci

Záplava informací, která se na nás každý den valí prostřednictvím tisku, rozhlasu, televize a internetu přináší kromě různých užitečných poznatků také...

Výběr článků

Načítám