Hlavní obsah

Radim Uzel: Sexuálně přitažlivé ženy s nadváhou

Právo, Radim Uzel

S tím, jak se všechno na světě mění, mizí i mnohé sexuální úchylky. Ne, že by se všichni lidé začali náhle chovat mravně. Jen se posouvají společenské normy. Chování, považované dříve za úchylné, se postupně stalo normálním.

Foto: Profimedia.cz

Někteří muži chtějí pomocí inzerátu najít ženu s nadváhou.

Článek

Vzpomeňte, jak společnost hodnotila před padesáti nebo sto lety onanii a jak se na ni dívá dnes. Její údajně zhoubné následky zmizely jak pára nad hrncem. Nebo orální styk. Dřív ho i někteří sexuologové považovali za libůstku duševně zaostalých osob. Dnes ho provozují gymnazisté, bankéři i politici.

Ubylo také případů exhibicionismu. Muž, který odhalí své přirození v parku, už nebudí takovou hrůzu jako kdysi. Mnohá žena ho obdaří útrpným pohledem, protože nedávno viděla pánské přirození hezčí, lepší a možná i větší. Takže už nevolá o pomoc, jen dotyčného polituje a jde domů.

Sexuální norma se prostě rozšířila. Odborníci zrušili v seznamu nemocí i fetišistický transvestitismus. Nemám teď na mysli oblíbené travesti show, kde se do šatů opačného pohlaví převlékají normální lidé kvůli divadelnímu představení. Za úchylného už není považován ani muž, který si obléká podprsenku a dámské kalhotky za účelem svého uspokojení. Ať si každý nosí, co se mu líbí. Je nesmyslné ho za to trestat. Pokud ovšem prádlo někomu neukradl.

Laickou, a možná i odbornou, veřejnost nedávno překvapilo, že ze seznamu úchylek zmizel partnerský sadomasochismus.

Dobrovolně podstupované násilí už nepovažují za úchylku v Dánsku (od roku 1995), Švédsku (2009), Norsku (2010) a Finsku (2011). Pokud oba partneři přijímají takové sexuální chování dobrovolně, má charakter plně respektovaného alternativního sexu.

Feedismus - tloušťka a jídlo

Místo, které zaujímaly tyto úchylky, však nezůstalo prázdné. V současné době se můžeme setkávat s úchylkami jinými. Dříve představovaly kuriozitu, dnes už mají své místo na slunci.

Profesor Petr Weiss hovořil na nedávné konferenci věnované sexuální výchově o takzvaném feedismu. Představuje sexuální vztah, kde oba jedinci získávají sexuální uspokojení z tloustnutí.

Úchylka v sobě zahrnuje akt krmení, podporování v jídle nebo vzrušení z toho, že partnera můžeme nacpat velkými dávkami jídla. Sexuální potěšení vyplývá jak z aktu krmení, tak z tloustnutí. Krmena bývá obvykle žena, krmičem muž. Ale mohou si své role také vyměnit. Feedismus lze doopravdy provozovat nebo o něm můžeme jen fantazírovat.

S touto úchylkou souvisí také fetišismus tloušťky. Jde vlastně o naruby postavenou touhu po extrémní vyhublosti. Kupodivu se stále častěji vyskytuje sexuální preference tlustých nebo až extrémně obézních partnerů. Aby dosáhli žádaného vzhledu, pomáhají si někteří lidé vycpáváním oděvu. Takové vycpané ženské břicho může někdy připomínat pokročilé těhotenství. Sexuální preference těhotných pak představuje samostatnou úchylku.

Někteří muži se pokoušejí získat obézní partnerku pomocí inzerátu. Chtějí se seznámit s BBW (Big Beautiful Woman), hezky česky řečeno, chtějí ženu s nadváhou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám