Hlavní obsah

Radim Uzel: Muž kopíruje menstruační cyklus své partnerky

Právo, Radim Uzel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedávno si vědci lámali hlavu s problémem „mužské menstruace“. U některých mužů zjistili změny nálad, které se pravidelně opakovaly. Nápadně připomínaly ženský předmenstruační syndrom. Jak je to možné? U žádného muže není přece možné zjistit cyklické hormonální změny. Že by byl příčinou výplatní termín? Nebo výsledky sportovních utkání?

Foto: Profimedia.cz

Na velikosti záleží?

Článek

Nakonec našli jednoduché a prosté vysvětlení. Muž prostě kopíruje cyklus své partnerky. Ta blbá nálada je infekční. Žena nakazí partnera svým předmenstruačním rozladěním.

Teď se v médiích objevila další sexuologická senzace. Takzvaný seriózní tisk přinesl zprávu o vlivu délky mužského přirození na hospodářský růst země. Profesor ekonomie T. Westling z univerzity v Helsinkách zjistil, že průměrná délka ztopořeného penisu 13,5 cm souvisí s optimálním růstem hrubého národního důchodu (HDP) v dané zemi, tedy jednoho ze základních ekonomických ukazatelů. Naproti tomu země, ve kterých mají muži průměrnou délku přirození kolem 16 cm, zřetelně zaostávají v ekonomickém rozvoji.

Tento rozdíl anatomických parametrů vysvětluje rozdíly v růstu HDP až na úrovni dvacetiprocentní pravděpodobnosti. Je tedy ještě důležitější než skutečnost, zda v dotyčné zemi panuje demokracie nebo diktatura.

Na internetu se zase vynořily všelijaké spekulace. Nemůže snad délka penisu souviset se vztahem mezi muži a ženami? Četné výzkumy tzv. „gender studies“, které zkoumají biologické a kulturní rozdílnosti mezi oběma pohlavími, totiž potvrzují názor, že tyto vztahy mají skutečně určitý vliv na hospodářství země.

Délka penisu prý souvisí se sebeúctou

Délka penisu působí na mužskou sebeúctu. Muži s menším přirozením trpí pocitem méněcennosti. Miroslava Svobodu z Vysoké školy ekonomické v Praze napadlo, že muž s malým penisem kompenzuje svůj mindrák vyšší pracovitostí. Chce být aspoň na něco hrdý.

Někdo další přišel s tím, že větší anatomická výbava může souviset se silnějším sexuálním pudem a vyšší potřebou pohlavního styku. Tito atleti se pak místo pilné práce pro blaho vlasti věnují raději sexuálním aktivitám. Jenže zatím žádný sexuologický výzkum neprokázal příznivý vliv délky penisu na frekvenci pohlavních styků.

Rozdíly v délce přirození mívají někdy kuriózní vysvětlení. Výše uvedení ekonomové pracují ve svých statistikách samozřejmě s penisem ztopořeným. Velikost ochablého údu podléhá totiž mnoha faktorům okolního prostředí. Často stačí pouhá změna teploty. Ale nejen ta.

Na jednom sexuologickém pracovišti se holedbali nadměrnými parametry svých klientů. Nakonec se zjistilo, co je jejich příčinou. Lékaři vyšetřili pacientům jako první spermiogram. Před dalším měřením a zkoumáním. Bezprostředně po masturbaci byly výsledky dosažené jejich pacienty pochopitelně nadhodnocené.

Také mám své vysvětlení vztahu délky penisu a růstu HDP. Prosím, aby bylo patentováno. Není totiž pochyb o tom, že lidé různé barvy pleti mají různou délku penisů. Ty největší pocházejí nepochybně z Afriky. Asijci se nacházejí na opačném konci škály. Evropané tvoří zřejmě statistický průměr.

A teď si spočítejte růst HDP republiky Botswana ve srovnání s Čínou a Japonskem. Nějak mi ten rozdíl v centimetrech nesedí. Jestli to nebude tím, že výkonnost ekonomiky určují zcela jiné faktory než délka penisů.

Reklama

Související témata:

Související články

Radim Uzel: Polibek jako vášeň, chyták i test

Výzkum erotogenních zón na lidském těle je náročnou disciplínou. Každý člověk je totiž absolutní individualitou. Kromě specifických genetických znaků a otisků...

Když ženy rodí podle národních zvyklostí

Jedna porodní asistentka nám nedávno vyprávěla, že jejím téměř každodenním chlebem se stalo studium různých kulturních zvyků všemožných národů. Přirozený...

Výběr článků

Načítám