Hlavní obsah

Profese napoví, zda je člověk náchylný k nevěře

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Partnerská nevěra je zlým snem každé zamilované ženy. Bohužel se nedá jen tak předem poznat, zda bude vyvolený partner věrný či nikoli. S tím si ale poradili vědci. V rámci průzkumu se zaměřili na mužské profese a zjistili podle zaměstnání, kteří pánové podvádějí nejvíce.

Foto: Profimedia.cz

Nevěrou si mnoho lidí zpestřuje stereotypní zaměstnání.

Článek

Nejvíce jsou k nevěře „náchylní“ lidé pracující ve finanční sféře. Relativně ve stejné míře jim sekundují nejen pánové zaměstnaní v cestovním ruchu, ale i ve zdravotnictví.

Výzkum podle Daily Mailu také ukázal, že dvě ze tří nevěrných žen (65 %) přiznaly poměr s někým z kanceláře, kde pracují. Dodaly také, že taková aférka jim přijde více vzrušující a zábavná.

Mnoho lidí v průzkumech uvedlo, že je to právě pracovní prostředí, kde se milenka nebo milenec hledají nejsnáze. Respektive právě na takovém místě nejčastěji vznikají vážnější než jen pracovní pouta. A vazby k osobám opačného pohlaví se z profesionálních mohou stát osobními.

Práce a potěšení zároveň

Pro většinu dotázaných je pracoviště i dějištěm nevěry. Vyhovuje jim, že se mohou svým citům oddávat nerušeně v místě zaměstnání, 85 % z nich si myslí, že by se nikdo z kolegů o aférce mezi dvěma zaměstnanci neměl dozvědět. A to i z toho důvodu, že existuje možnost, že románek neskoční ideálními vztahy.

V takovém případě je potřeba zachovat chladnou hlavu, zbytečně na sebe neupozorňovat a dát si pozor na to, aby se do práce nevmísilo soukromí. Ve většině případů je totiž nadále nutné s daným člověkem spolupracovat.

V jakém zaměstnání lidé nejvíce podvádějí
1. Finanční sektor (bankéři, makléři, analytici)
2. Letectví (piloti, letušky)
3. Zdravotnictví (lékaři, zdravotní sestry)
4. Byznys (generální ředitelé, manažeři, sekretářky)
5. Sport (sportovci, instruktoři, trenéři)
6. Umění (hudebníci, modelky, herci, fotografové)
7. Zábavní průmysl (DJové, tanečníci, číšníci)
8. Média (novináři, PR zaměstnanci, mluvčí)
9. Právní sektor (právníci, sekretářky, prokurátoři, soudci)

Pětina lidí přiznala obavy, že se kvůli pomluvám kolegů jejich úlet může dostat až k uším podváděného partnera, případně šéfa. I přes toto riziko se pouze 10 % dotázaných bojí, že by milostný poměr mohl ohrozit jejich kariéru.

Zakladatel seznamky Sigur Vedal potvrdil, že je pro lidi přednější užívání života, starost o kariéru řadí na vedlejší kolej.

„I když je to zjevné riziko pro kariéru jedince, spousta lidí se aféry na pracovišti nebojí. Dá se říci, že jim takové chování okořeňuje život. Pracovní povinnosti mísí s potěšením.“

Kritický věk končí devítkou

Zajímavý je také věk, kdy lidé nejčastěji podvádějí. Většinou jsou k nevěře svolnější těsně před životním jubileem, tedy v 29, 39, 49 či například 59 letech.

Tento věk je pro většinu lidí pomyslnou změnou, kdy hledají smysl života anebo touží po životních změnách. A právě proto je věk končící devítkou označován za nejkritičtější, co se týče partnerské nevěry.

Výzkum byl proveden internetovou seznamkou Victoria Milan. Na ní se mohou zaregistrovat zadaní lidé, kteří touží najít milence či milenku.

Anketa

Zažili jste nevěru na pracovišti?
Ano
82 %
Ne
18 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2482 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám