Hlavní obsah

Proč bude váš počet partnerů pravděpodobně stejný jako vaší matky

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaká matka, taková dcera. Vědci přišli s novou studií, která úspěšně prokázala, že děti mají tendenci napodobovat své matky, a to i co se milostného života týče. Platí to nejen v otázce počtu partnerů, ale také například rozvodu.

Foto: Profimedia.cz

Budoucnost vašeho milostného života se dost možná může odvíjet od toho, jaký měla vaše matka.

Článek

Výzkumní pracovníci z americké Ohio State University zjistili, že matky a jejich život mají zásadní vliv na to, jak se bude odvíjet milostný život jejich dětí. Nedávná studie výsledky prokázala, že matky, které měly v průběhu svého života více partnerů, pak měly děti, které na tom byly stejně.

„Naše výsledky naznačují, že matky mohou disponovat určitými vlastnostmi, které z nich činí více či méně schopné navazovat vztahy a udržet si je. Děti tyto vlastnosti pak chtě nechtě přejímají a často vztahují na svůj milostný život,“ řekla Claire Kamp Dushová, vedoucí autorka studie, pro Science Daily.

Předchozí studie rovněž ukázaly, že děti z rozpadnutých manželství mají také větší pravděpodobnost, že se nevyhnou rozvodu.

„Všechny tyto události se na děti přenášejí a působí na ně tak, že mají v budoucnu větší problémy se stabilitou a celkově vztahy, než je tomu u dětí z úplných a fungujících rodin,“ dodává Dushová.

Reklama

Výběr článků

Načítám