Hlavní obsah

Problém v Hongkongu: jak se dělají děti?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HONGKONG

Stále více mladých manželských párů v Hongkongu poslední dobou vyhledává odborníky, u nichž se dožadují rad, jak založit rodinu. Tamní obyvatelé jsou zkrátka v otázkách oplodňování bezradní, konstatoval v neděli tisk.

Článek

Sexuální osvěta je v Hongkongu velmi chabá, mladí manželé prý nemají o těchto potřebách ani potuchy, upozornilo Sdružení pro rodinné plánování.

"Některé páry ani navzájem neznají svá těla a jejich partie. Často nevědí, kde se třeba nacházejí pohlavní orgány," konstatovala Grace Wongová, která má ve Sdružení na starosti oblast plodnosti. Někteří lidé podle ní také nevědí, co se při milování s člověkem děje, například erekci neznají vůbec.

Sex považují za nepatřičný

"Současná sexuální výchova se jen zřídka zaměřuje na sexuální techniky. A pokud ano, ne dostatečně," domnívá se sexuolog Emil Ng. Podle něj však lidé, kteří náležitě informované jsou, zase trpí psychickými problémy a zábranami, neboť sex považují za hříšný.

Pomocná ruka psychologa či sexuologa je pak namístě. Profesor Ng uvedl, že jen za poslední rok vzrostl počet lidí vyhledávajících pomoc u sexuologa až o padesát procent.

V Hongkongu, bývalé britské kolonii, žije asi 6,8 miliónů lidí. Tamní obyvatelé jsou v intimních otázkách velmi zdrženliví. Mnoho žen například vstupuje do manželství, aniž by měly jedinou sexuální zkušenost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám