Hlavní obsah

Pro ženy je líbání důležité

NEW YORK

Pro ženy může mít polibek větší cenu než tisíce slov. Alespoň to tvrdí vědci, kteří se dotazovali v rámci studie více než jednoho tisíce studentů Státní univerzity v New Yorku. Zjistili, že ženy přikládají líbání mnohem větší důležitost než muži.

Článek

Ženy navíc užívají líbání k tomu, aby dotyčného odhadly jako potenciálního partnera. Líbání je pro ně také důležité při udržování blízkosti ve vztahu a dokonce na základě polibků odhadují i stav vztahu, ve kterém se nacházejí.

Pro muže polibky zdaleka takový význam nemají. Většina z nich je považuje za prostředek vedoucí v ideálním případě k sexu.

Dotazníky také odhalily, že muži jsou méně vybíraví ohledně toho, s kým se chtějí líbat nebo mít sex. Příliš jim nevadí se milovat bez líbání anebo mít sex se ženou, kterou nepovažují za příliš přitažlivou.

Ženy si chtějí muže nejprve vyzkoušet

V dlouhodobých vztazích ženy narozdíl od mužů, pro které význam líbání během času klesá, přikládají polibkům význam stále stejný.

"Všichni užívají líbání k nastolení blízkosti a k testování partnera. Rozdíl tu ale je. Muži mohou spát s mnoha ženami, ale ženy, pro které to může mít větší následky, si chtějí partnera nejprve předem vyzkoušet," potvrzuje profesor Glenn Wilson, odborník na vztahy z londýnského Institutu psychiatrie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám