Hlavní obsah

Pro dlouhodobý vztah mají zásadní význam i politické názory

New York

Přestože při flirtu politické názory partnera nehrají téměř žádnou roli, pro funkční dlouhodobý vztah je podobné politické smýšlení klíčové. Pokud se po politické stránce na věcech dva neshodnou, vztah obvykle v dlouhodobém horizontu přežije jen výjimečně. Proto také valná většina lidí své politické názory při seznamování dlouho tají.

Foto: Profimedia.cz

Pokud vám na vztahu skutečně záleží, nebojte se hned na první schůzce svěřit s politickými názory.

Článek

Svobodní lidé při seznamování na sebe raději prásknou, že mají nadváhu či další nedokonalosti těla, než s jakými názory politiků se ztotožňují.

Podle Rose McDermottové z Brownovy univerzity partneři ze šťastných manželství a dlouhodobých vztahů sdílejí politické názory, které jsou navíc silně dědičné a přenášejí se z rodičů na děti.

Z jejího průzkumu pak vyplývá, že nejochotněji vyjevují své politické názory už na prvním rande či v profilech na seznamkách lidé s vyšším vzděláním a starší, kteří touží po dlouhodobém vztahu. Obecně se ale lidé v seznamkách a na prvních schůzkách o politických názorech zdráhají hovořit. Přitom shoda v politických názorech je pro fungování dlouhodobého vztahu skutečně značně důležitá.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám