Hlavní obsah

Pověry o sexu se jen těžko vyvracejí

Novinky, Korzo
PRAHA

I v moderní době lidé věří sexuálním nesmyslům. Tvrdí to jeden z nejznámějších českých sexuologů Radim Uzel. Dodnes se podle něj například nepodařilo lékařům přes značnou snahu vyvrátit velice rozšířenou pověru, že mužům při pohlavním styku vážně hrozí takzvaný skřipec.

Foto: Milan Turek

Domowina, spolek Lužických Srbů vzniknul před sto pěti léty v Hoyerswerdě.JPG

Článek

"Mnozí jsou prostě přesvědčeni o tom, že když se žena při milování lekne, křeč jí stáhne pochvu a penis uvězní uvnitř. Samozřejmě, že jde o nehorázný nesmysl. Nikdy se to nikomu nestalo a nestane," ujistil Uzel.

"Dalším nesmyslem je tvrzení, že kvalita sexu je odvozena od velikosti penisu. Naopak, v některých případech může být nadměrně veliký úd dokonce na obtíž," zdůraznil sexuolog.

Nenapravitelné mýty

Uznávaný lékař nyní chystá knihu s názvem Sexuální pověry a mýty, ve které se snaží vyvrátit různé další předsudky. Domnívá se, že by mohlo jít o úspěšný titul. Ovšem připouští, že to, co se usadilo v hlavách některých lidí, žádná kniha zřejmě nenapraví.

"Už moc nevěřím, že se mi to podaří. Je to marný boj. Když staří hlupáci umřou, narodí se noví. Proti tomu není zbraň, a tak nám nezbývá, než proti zakořeněným hloupostem bojovat trpělivě po celý život," tvrdí Uzel.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám