Hlavní obsah

Postel hraje při milování Čechů stále prim, fantazii ale nepostrádají

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Postel hraje v životě Čechů opravdu důležitou roli. Kromě spánku zde tráví mnoho času i při jiných aktivitách - od sledování filmů, čtení knih, přes vyřizování elektronické korespondence, až po milování. Ačkoliv to z pohledu milování zavání stereotypem, nemusí tomu tak být. Ve skutečnosti Češi sní i o něčem jiném, jen občas podléhají své vlastní pohodlnosti.

Foto: Profimedia.cz

Postel jako nejpopulárnější místo pro milování

Článek

Jak ukázal průzkum společnosti Sleep Centrum, za populární místa pro milování s partnerem Češi považují i pohovku, stůl či automobil. Ve svých fantaziích pak dost často sní o sexu na schodech (26 %), ve sprše (20 %) či na pračce (12 %).

Postel jim ale slouží i k dalším věcem. Například až 84 % dotazovaných si nosí přímo do postele i svou práci a 34 % z nich dokonce pravidelně. Stejné procento lidí si v posteli vyřizuje SMS zprávy a e-maily prostřednictvím chytrých telefonů.

Velké procento lidí (83 %) také sleduje v posteli televizi nebo filmy na tabletu či notebooku. Pro většinu Čechů je totiž naprosto běžnou praxí, že uléhají do postele s mobilním telefonem, tabletem či notebookem. A to přestože si většina z nich uvědomuje, že to velmi negativně ovlivňuje kvalitu jejich spánku. V průzkumu se přiznalo až 60 % z nich k tomu, že trpí nespavostí nebo poruchami spánku.

Podle odborníků na spánek je proto mnohem lepší chodit do postele s knihou anebo zde jen trávit pohodový večer s partnerem. Spánek je pak nejen delší, ale i mnohem efektivnější.

Reklama

Související témata:

Související články

Pravidla lásky online

Ve dnešní době není ničím výjimečným, pokud se člověk rozhodne hledat lásku na internetu, pomocí on-line seznamky. Nikde totiž není psáno, že se takovým...

Výběr článků

Načítám