Hlavní obsah

Pořiďte si novou kůži

Novinky, Eva Urbanová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kožešiny i kožené modely byly vždy symbolem i známkou přepychu a dokonalosti oblečení. Mnohé celebrity i hollywoodské hvězdy dobývaly přízeň světa v luxusních, až na paty dlouhých norkových pláštích. Dodávalo jim to lesk a pečeť originality. Ani dnes tomu není jinak.

Foto: Petr Hejna

Míla Froněk

Článek

Stoprocentně budete "in", obléknete-li jeden z mnoha nápaditých kožešinových či kožených oděvů. Jejich střihy i zpracování přinášejí nové pohledy a odvážné styly.

Molo ovládly kožešiny

Kdo by nezatoužil po alespoň jednom z modelů, které v lednu prezentovala firma Lakron na své atraktivní přehlídce. Exkluzivní modely z kůží a kožešin ovládly přehlídkové molo. "Kožešinové oblečení se v současné době vyznačuje stále větší lehkostí a dokonalejším zpracováním. Norkové pláště si i nadále zachovávají prodlouženou délku, s mírně rozšířenou siluetou, která dá kožešině možnost nejlépe vyniknout. Vyzdvihuje její lesk a přirozenou nádheru. Nejčastěji jsou používané přírodní barvy, hnědá, black-glama (odstíny černé), ale i kabáty ze smetanové perly, blue irisu a safíru," říká Petr Lakron, majitel firmy.

Nový přístup k módě a oblečení přináší i nové směry. Vznikají kožešinové modely sportovnějších střihů, doplněné kapsami nebo rozparky. Jsou dobře nositelné a vhodné jak do zaměstnání, tak i pro různé společenské příležitosti.

Mezi favority patří paleta a krátké vypasované kabátky stažené koženým páskem. "Modelově převažuje mladistvý ležérní styl, ve kterém se ženy a dívky cítí nejlépe. Krátké nebo polodlouhé kabáty se vyrábějí nejčastěji z norků, bisamů a perziánu, ale i z různě zpracovaných usní. Nejvyšší formu představuje oboustrannost - kožešina kombinovaná s kůží. V tvorbě vycházím z vlastních návrhů, ale inspiruji se i posledními světovými hity například z Milána a Paříže," dodává Petr Lakron.

Modelům vládla černá

Zcela ojedinělou kolekcí byly oděvy z kůže vytvořené v novém pojetí. Jsou určeny ženám, které kráčejí ruku v ruce s módou a chtějí nosit stále něco nového až extravagantního. Úzké krátké kabátky, bundy a sáčka rafinovaných střihů, vypasované kalhoty - to vše zhotovené z luxusní, jemné kůže. Topy a tílka byly doplněny šortkami nebo minisukněmi, které zakrývaly jen ty nejnutnější partie těla. Jsou z hladkých, perforovaných a zajímavě zpracovaných materiálů, které se příjemně nosí.

Sporé topy zdobené kožešinkou a dalšími vynalézavými detaily v kombinaci s obepínajícími kalhotami nebezpečně odhalovaly choulostivé partie postavy. Ovšem ne každá z nás si může dovolit podlehnout takovému módnímu efektu. Modelům vládla barva černá, různé tóny hnědé, odstíny béžové, koňakové, ale i červené a oprané modré v džínovém stylu.

"V této kolekci jsme si dovolili mnoho výstřelků. Jedním z nich jsou například bikiny nejčastěji v přírodní béžové, ale i ve výraznějším vybarvení. Jsou velice efektní a trochu šokující a věřte, můžete se v nich i vykoupat. Kůže - jehnětina nebo kozinka - zpracovaná na velmi jemný materiál se velmi dobře nosí a udržuje. Tato úprava má charakter druhé kůže. Je měkká, hladká na omak, přilne a dobře tvaruje postavu," charakterizuje Petr Lakron kožené oděvy.

Kožešiny i kůže jsou moderní, žádané a slaví v současné době renesanci. Stávají se nepostradatelné v našem šatníku, jsou efektní pro den i na večer.

Reklama

Související články

Sex je v Egyptě tabu

Téma ženské sexuality zůstává v arabském světě nadále tabu. O tom se přesvědčila francouzská tvůrkyně Jocelyne Saabová, které egyptské úřady odmítly povolit...

Žena jako sexuální léčitelka

Lékařská sexuologie má proti všem ostatním medicínským disciplínám jednu zvláštnost. Lékař potřebuje ke správné léčbě pacienta také jeho partnera nebo...

Den na Lince bezpečí

Na Linku bezpečí volá ze svého mobilu dívka. Je rozhodnuta ukončit svůj život. Pádem z výšky chce vyřešit své trápení. To, co ji potkalo, dokáže zacloumat...

Výběr článků

Načítám