Hlavní obsah

Po čem touží nezadaní

Novinky, Andrea Zunová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Současná hektická doba nahrává tomu, že už není výjimkou potkat mladého, zajištěného člověka s dobrým pracovním uplatněním, který je však sám. A ačkoli být single se pro některé stává prioritou, většina nezadaných si přeje partnera a rodinu.

Foto: Profimedia.cz

Najít partnera pro společný život - to je největší přání nezadaných lidí.

Článek

Není však jednoduché najít si partnera pro život. A už vůbec ne, když se člověk pohybuje mezi stále stejnými lidmi, ať už je to v práci, nebo ve společnosti. Pro tyto případy existují seznamky. Je ale pravdou, že na těch internetových se trvalý vztah podaří najít jen malému procentu lidí. Jsou totiž anonymní a spíše se zde jedná o nezávazné flirty.

„Lidé se pro nás často rozhodnou proto, že jsou časově vytíženi. Více než čtvrtina klientů pracuje na manažerských pozicích nebo jsou to podnikatelé a nemají čas na prohledávání internetových seznamek,“ říká majitelka agentury Náhoda Veronika Vinterová. Dodává, že u nich má klient záruku bezpečnosti v podobě ověřeného profilu. „To v praxi znamená, že jsme viděli jeho občanku a můžeme se tedy zaručit za správnost údajů a aktuálnost fotografie“.

Co hledají nezadaní

Z průzkumu agentury Náhoda vyplynulo, že nezadaní chtějí skutečného partnera, který je aktivní a se kterým funguje chemie. Muži hledají ženskost, přitažlivost a toho, kdo vytvoří domov pro jejich rodinu. Zároveň se touží stát galantními ochránci svých žen. Ženy pak touží po vyšším charismatickém gentlemanovi se smyslem pro humor, o kterého by se mohly v životě opřít.

Foto: Profimedia.cz

Vzájemná podpora je důležitá pro 81 % žen a 66 % mužů. Ženy častěji chápou zodpovědnost jako společnou, muži se cítí být zodpovědní za ženy a vztah jako takový. „Společná tíha se lépe nese,“ míní 67 % žen a 58 % mužů.

Nevěra je ožehavým tématem pro obě pohlaví. Muži ji méně často tolerují, chtějí se však více cítit svobodní. Ženy jsou častěji ochotné případný zálet partnera tolerovat kvůli zachování vztahu. Ale shodně míní, že bokovka vztah většinou naruší (ženy - 70 % a muži - 69 %).

Za zásadní součást vztahu považuje většina dotázaných (95 %) sex. Kořením vztahu je pro 47 % mužů a stejný počet žen. Téměř shodný počet lidí si myslí, že bez dobrého sexu není dobrý vztah (46 % žen a 42 % mužů).

Stručně řečeno, ženy - ač emancipované, hledají chlapy, o které by se mohly opřít, a to i finančně. Rády by s nimi trávily volný čas ve společnosti i dobrodružstvím. Aktivního partnera si přeje 76 %, společenského 70 % a rodinný typ 59 % žen. Ženy zároveň chtějí, aby měl jejich protějšek smysl pro humor, a nevadí jim pleš ani menší bříško. Touží po charismatickém gentlemanovi, jehož mohou obdivovat.

Foto: Profimedia.cz

Muži se pak chtějí se svou partnerkou bavit a aktivně žít. Je pro ně rovněž důležité, aby žena měla jako jednu ze svých priorit rodinu. Společenskou partnerku si přeje 61 % mužů, aktivní 58 % a ženu, která je rodinným typem, 53 %. Ženu typu Barbie si nepřeje vlastně žádný muž. Ti podle svých vyjádření hledají opravdovou partnerku, nikoli ozdobu či pomoc v domácnosti.

10 nejdůležitějších motivů seznámení
ŽenyMuži
Vážné seznámení71 %81 %
Láska62 %68 %
Společný život52 %60 %
Společný volný čas56 %42 %
Cestování46 %35 %
Kultura36 %24 %
Sport30 %29 %
Vlastní děti16 %24 %
Sex/flirt7 %21 %

Reklama

Související témata:

Související články

Až pětina mužů touží po své první lásce

První láska je pro mnohé tak silný emocionální zážitek, že na něj nelze zapomenout. Podle nejnovějších průzkumů bylo zjištěno, že pětina mužů touží po návratu...

Výběr článků

Načítám