Hlavní obsah

Pět příznaků nevěry aneb Jak poznat, že něco není v pořádku

Novinky, lin

V době sociálních sítí a seznamek je nevěra snazší než kdy jindy. Pokud máte pocit, že ve vašem vztahu není něco v pořádku, přečtěte si pět nenápadných znaků, které vám pomohou poodhalit, jestli vám partner zahýbá, nebo ne. Nezavírejte oči před problémy a rozpoznejte zálety partnera včas!

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

1. Změna sexuální aktivity

Zaznamenala jste v nedávné době, že váš partner v otázce sexu zcela obrátil? Ať už to znamená, že váš sexuální život klesl na bod nula, nebo se naopak z ničeho nic výrazně zlepšil, v obou případech je potřeba zpozornit. Za náhlým nárůstem či poklesem libida totiž zpravidla vždy něco je.

„Pokud v nedávné době došlo ke dramatické změně sexuálního apetitu, je třeba začít hledat příčinu,“ potvrzuje psychoterapeutka Chamin Ajjanová pro server Health.

2. Nedotknutelný telefon

Telefon je nejčastějším prostředníkem nevěry. Pokud jste tedy v poslední době zaznamenala, že si váš milý například nainstaloval na mobilu kód, nebo si ho bere i na toaletu a nikdy ho nenechá bez dozoru, pak je na čase zpozornit. Nenechte se uchlácholit planými výmluvami, že telefon používá na práci nebo komunikaci s přáteli a mějte oči otevřené.

3. Nový koníček

Začal váš partner najednou navštěvovat nové cvičební lekce, nebo třeba kurz hraní na kytaru? Pak mějte opět oči otevřené.

„Samotný nový koníček není problém, ale není dobře, pokud se váš partner začne osamostatňovat a hledá příležitost, aby mohl být sám, nebo ve skupině stejně naladěných lidí. Tento náhlý zvrat událostí totiž obvykle znamená, že se začíná poohlížet po někom jiném, či už s někým dokonce je,“ říká psycholožka Marisa T. Cohenová.

4. Obviňuje vás z nevěry

Možná se vám zdá nepravděpodobné, že by záletný partner měl tendenci obviňovat z nevěry vás, ale opak je pravdou. Někdy mají totiž nevěrní partneři tendenci toho druhého vinit, aby sňali podezření ze sebe, nebo chtějí vytáhnout z toho druhého sebemenší přiznání k flirtu a následně to použít jako důvod k rozchodu.

5. Přestává si dávat pozor

Pokud je nevěra již v pokročilém stádiu, dost často se stává, že si po nějaké době partner přestane dávat pozor. Muži nesnášejí složité věci, a tak po čase schovávání a neustálého stresu z odhalení někdy přestanou dbát na detaily a vám se pak stane, že najdete například účty z květinářství či hotelů v jeho kapsách. Pokud takové věci nacházíte, je velice pravděpodobné, že se váš partner s vámi chce rozejít.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám