Hlavní obsah

Partnerům chybí ve vztahu ze všeho nejvíce doteky a polibky

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doteky a polibky často znamenají pro lidskou intimitu a uspokojení mnohem více než samotný pohlavní styk. Působí blahodárně na psychiku, sebevědomí, ale i na krásu. Z průzkumů ale jednoznačně vyplývá, že jich partneři mají nedostatek. Ačkoliv jsou ve vztahu šťastní, tři z pěti jedinců touží po častějších dotecích i polibcích s partnerem.

Foto: Profimedia.cz

Ženy i muži doteky milují.

Článek

Ženy i muži doteky milují. O to zvláštnější je, že si je v dlouhodobějších vztazích příliš nedopřávají. Přitom stačí opravdu málo a partneři se cítí mnohem šťastnější, spokojenější a také krásnější – doteky zvyšují krevní tok a do podkoží se tak dostává mnohem více živin. Kůže je tak hladší a lesklejší.

Mazlení a vzájemné dotýkání tak lze považovat za nejlevnější a nejefektivnější posilovače krásy. Ne náhodou se až 40 % žen po doteku partnera cítí atraktivnější a žádoucí.

„Při intimních hrátkách se navíc uvolňuje hormon DHEA (dehydroepiandrosteron), který zvyšuje produkci kolagenu a kožního mazu, jež pomáhají udržet pleť pevnější, hladší, a tedy i mladistvější,“ doplňuje pro Daily Mail odbornice na vztahy Abigail Jamesová.

Stejně důležité ale je, když si jedinci věří, mají rádi své tělo a netrpí mindráky. Nejen že je poté mnohem lépe vnímá okolí, ale i oni samotní se cítí mnohem více žádoucí, při milování uvolněnější a sebevědomější. Milování si tedy dokážou více užívat a jejich prožitky jsou o to intenzivnější.

Reklama

Související témata:

Související články

Tajemství dlouhodobého vztahu

Tajemstvím dlouhodobého láskyplného vztahu je nejen kvalitní sexuální život a umění vést spolu dobrou komunikaci na denní bázi, recept na šťastné partnerství...

Výběr článků

Načítám