Hlavní obsah

Nový kondom dokáže nahradit i účinky Viagry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Kondom patří mezi nejbezpečnější ochranu proti pohlavním chorobám. Společnost Durex ale vyvinula kondom, který má velmi podobné účinky jako Viagra. Obsahuje speciální gel, který dokáže podpořit i prodloužit erekci. V letošním roce by kondom měly schválit evropské úřady.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kondom vyvinula britská biotechnologická společnost Futura Medical PLC a svůj patent prodala právě společnosti SSL International vlastnící značku kondomů Durex.

Podle expertů ze společnosti Futura obsahuje kondom gel, který je obohacen o vasodilatátory, tedy látky roztahující cévy. Ty mají zvýšit průtok krve penisem a podpořit erekci. Gel je zakomponován do vnitřní strany kondomu a tudíž působí jen na penis, nikoli na okolí na jeho vnější straně.

„Museli jsme ten gel imobilizovat přímo uvnitř kondomu,“ potvrdil James Barder, šéf společnosti Futura. Kondom má zatím pracovní označení CSD500.

Jeho předností pak bude i jeho cena. Měla by být výrazněji nižší, než je tomu u Viagry.

Reklama

Související témata:

Související články

I muži mají svého gynekologa

Andrologie je obor, který se zabývá diagnostikou a léčbou poruch mužských sexuálních a reprodukčních funkcí. Bohužel jen málokdo si s tímto názvem cokoliv...

Výběr článků

Načítám