Hlavní obsah

Nevěsta zmlátila svatebního hosta

RIJÁD

Tradiční muslimská svatba v Saúdské Arábii se zvrhla v bitku. Vyvolala ji svým chováním žena, která mobilním telefonem fotografovala v místech, která byla vyhrazena jen příslušnicím slabšího pohlaví.

Foto: J. Kratochvil
Článek

Nevěsta, která fotografující ženu přistihla, se rozčílila. Nesnesla totiž, že někdo cizí ohrožuje intimitu žen. Proto se na fotografku vrhla a začala ji mlátit. Přitom napadená byla pozvaným hostem na svatbu.

Kromě fyzického napadení nevěsta zničila mobilní telefon, ženu popadla za vlasy a vyvedla ji ven. Scéna se odehrála za přítomnosti většiny svatebčanů.

Za ostražitost sklidila aplaus

Po skončení incidentu na svatbě opět zavládla slavnostní atmosféra, napsal internetový server Info about Network. Hosté nevěstě za její ostražitost dokonce zatleskali.

Místní muslimské zvyky nařizují, aby při svatebních příležitostech byla obě pohlaví v určitých okamžicích oddělována. Žena nesmí svůj závoj odložit, pokud ji již neviděl její muž.

Saúdská Arábie je zemí, kde je používání mobilních telefonů s fotoaparáty zakázáno. Přesto jsou zde běžně používány. Některá ministerstva ale v zemi vyvíjejí nátlak a snaží se o zrušení zákazu.

Reklama

Související články

Letmý úsměv na svatbě zničil manželství

Šlo jen o nevinný úsměv, a přeci dokázal zničit manželství dvou milujících se osob. Přelétl na svatebním obřadu, vykouzlila jej nevěsta a jeho příjemcem...

Výběr článků

Načítám