Hlavní obsah

Nevěra se užívá, ale nepřiznává

Právo, Novinky, Jaroslav Höfer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Mlčte a užívejte si - tak lze shrnout podstatu rad, které dává německým vdaným ženám Martina Rellinová, autorka knihy Mám milence: Návod k použití. Nevěra ne vždy znamená výhradně postelové záležitosti. "Ženy stojí především o to, aby byl vůči nim někdo pozorný," usoudila Rellinová. "Aby je někdo bral vážně. K tomu samozřejmě patří i erotika, ale chápaví muži jsou vítáni přinejmenším stejně jako milenci."

Článek

Jak ukázala studie provedená ústavem GEWIS, z tisíce vdaných Němek ve věku 30 až 55 let si zhruba polovina vážně pohrává s myšlenkou, že by si našla milence. [celá zpráva]

Typicky se nevěra objeví ve vztahu dvou povahou zcela odlišných lidí. Například když on touží po klidu doma u počítače, zatímco ona je podnikavá, ráda flirtuje, blíží se jí čtyřicítka a děti už odrůstají. Muži poplašné signály hrozící nevěry často přehlížejí a dokonce radí manželkám, aby si vyrazily na víkend třeba k moři.

Není důvod k rozvodu

Zálety ovšem zdaleka nemusí znamenat rozpad manželství. "Ne, partnerskému vztahu obvykle nevěra vůbec neškodí," napsala Rellinová.

"Ženy mi vyprávěly, jak jim hezké zážitky přinesly spokojenou náladu. A jakkoli to může znít paradoxně, na partnerském vztahu se to odrazilo kladně. Protože když se odreagovaly od každodenního stresu s milencem, bylo to pro muže - i pro děti - mnohem lepší, než když se doma chovaly podrážděně a nespokojeně," vysvětlila

Být nevěrná podle autorky zdaleka neznamená rozvod. "Ženy obvykle mívají k partnerovi stále ještě pevnou vazbu a uvědomují si, že vztah s milencem má své jasné meze."

Nebezpečné pro vztah je, když se muž o záletech dozví a začne se děsit, že bude podváděn stále znovu a znovu. Taková situace však podle zjištění Rellinové nastává jen zřídka, proto by se žena neměla doma k nevěře nikdy přiznávat. Má prostě mlčet a užívat si.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Přiznali byste partnerskou nevěru?

Anketa

Přiznali byste partnerskou nevěru?
Ano
8,4 %
Ne
85,2 %
Nevím
6,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4533 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám