Hlavní obsah

Nejtěžší při odhalení nevěry je ukočírovat emoce

Novinky, zun

Z historie vyplývá, že nevěra je nevymýtitelná. Byla, je a bude. A netýká se jen mužů. Ženy jsou na tom v podstatě stejně, i v případech, kdy jsou těmi podváděnými. Odhalení partnerovy či partnerčiny nevěry je totiž vždy bolestivou záležitostí, která se jen velmi zřídka obejde bez emocí.

Foto: Profimedia.cz

Zvládnout emoce je těžké při jakékoli vypjaté situaci.

Článek

Nevěrou a vypořádáním se s ní se zabývá mnoho sexuologů, psychologů, studií. Na toto téma bylo napsáno mnoho knih. Vyplývá z nich, že nejtěžší je určitě zvládnutí emocí. Potlačit ublíženost a zklamání, nevyčítat a snažit se odpustit, obnovit narušenou důvěru a pokusit se o fungující partnerský vztah.

To všechno nelze očekávat ze dne na den, je to běh na dlouhou trať. Je velmi obtížné zvládnout rozbouřené emoce, ale zvyšuje to šance na úspěšné řešení partnerské krize. V mnoha případech i na to, že z ní partneři vytěží něco pozitivního do budoucnosti.

Jiný pohled na nevěru nabízí průzkum seznamky pro nevěrníky IllicitEncounters, který podle agentury Famous zveřejnil britský list Daily Star. Z průzkumu mezi téměř pěti tisíci členy této zvláštní seznamky totiž prý vyplynulo, že nevěra vede ke štěstí a kvalitnějšímu manželství. Nevěra podle něj působí lidem pocit štěstí a dokonce posiluje jejich manželství. „Ohromných osmasedmdesát procent z dotázaných navíc uvedlo, že se po nevěře zlepšilo fungování jejich manželství,“ cituje výsledky studie britský list.

IllicitEncounters spojuje zadané a v manželství žijící jedince, kteří touží po sexu mimo vztah. Neseznamuje tedy za účelem vzniku romantické lásky, kterou sice nemůže nikdo vyloučit, ale primárním záměrem lidí, kteří se v seznamce registrují, je nezávazný sex mimo manželství či jinou formu vztahu.

Reklama

Související články

Největší nevěrníci Evropy jsou prý Francouzi

Věrnost je pro stále větší počet obyvatel něčím nepředstavitelným. A nejedná se čistě o mužskou záležitost, nevěrné jsou i ženy, a to v čím dál větší míře....

Výběr článků

Načítám