Hlavní obsah

Nejodpornější dech je prý z cigaret, česnek vadí méně

Londýn

Kdo si nečistí zuby, nepečuje o zdraví dásní a především kouří, neměl by vůbec chodit mezi lidi a na důležitá jednání. Podle řady průzkumů z poslední doby je špatný dech nejhorším prvním dojmem a největším odpuzovačem při setkání. Nový průzkum ale teď prokázal, že nejodpornější dech mají kuřáci následovaní těmi, kteří si nečistí zuby vůbec.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Špatný dech kuřáka nedokáže přejít až 70 procent lidí

Článek

Podle studie nedokáže špatný dech kuřáka přejít až 70 procent lidí a musí se okamžitě od dotyčného odvrátit, případně alespoň odklonit hlavu. Cigarety přitom porazily i dobře známý odporný dech nečištěných zubů či česneku.

„Není nic horšího, než když na vás někdo mluví a vy se musíte vyrovnat s jeho odporným dechem. Dnes musí každý člověk ze sebe vydat to nejlepší, takže doporučujeme všem, aby velmi pečovali o svou ústní hygienu.

Dech po česneku může při pracovním pohovoru znamenat, že práci nedostanete, i když pro ni máte ty nejlepší předpoklady,“ tvrdí Simon Comins z britské společnosti Superdrug, která průzkum provedla.

Dvacítka nejhorších příčin špatného dechu:
1. cigarety
2. nečištěné zuby
3. česnek
4. cibule
5. ochucené chipsy
6. pivo
7. nakládané cibulky
8. ryby
9. kari
10. káva
11. sýry typu niva
12. whisky
13. Marmite (kvasnicová pomazánka)
14. růžičková kapusta
15. vajíčka
16. paštika
17. brokolicová polévka
18. mléko
19. chilli papričky
20. sýr

Reklama

Související témata:

Související články

Zápach z úst může zničit milostný život

Každému se líbí něco jiného. Jeden kouká protějšku na ruce, druhý na zadek, třetí na prsa, jiný do očí. Ale většina z nás po sblížení zareaguje naprosto...

Výběr článků

Načítám