Hlavní obsah

Nejlepší lék na posílení imunity? Ranní milování

Sex po ránu je podle lékařů z University of Indiana tou nejlepší prevencí všech chorob a psychických potíží. Ranní sex nejenže nastartuje obranyschopnost a ochrání před infekčními nemocemi, ale podporuje také cévy a srdce a naladí pozitivně, takže je člověk psychicky silnější a schopen zvládat více stresu.

Foto: Profimedia.cz

Ranní sex člověka také omlazuje a zkrášluje.

Článek

„Při sexu po ránu se vylévá do těla velké množství hormonu oxytocinu, který vyvolává příjemné pocity, páry se pak cítí jako milující i milované a vnímají vzájemné napojení po celý den,“ vysvětluje doktorka Debby Herbenicková z University of Indiana.

Podle ní ranní sex člověka také omlazuje a zkrášluje. Posiluje imunitní systém, protože zvyšuje více antigenu IgA chránícího tělo před infekcemi.

„Po ranním sexu se do těla vylévají další látky, které zvyšují hladinu estrogenu v krvi, takže se zlepšuje kvalita pleti a vlasů,“ dodává Herbenicková.

Reklama

Související témata:

Související články

Radim Uzel: Trpký osud utajovaných milenek

Muslim žijící v mnohoženství asi nikdy nepochopí slastný pocit křesťanského nevěrníka, který má kromě manželky ještě ilegální milenku. Jeden psycholog nazval...

Výběr článků

Načítám