Hlavní obsah

Náznaky, že bývalý partner vás chce zpátky

Novinky, bok

Rozchody a ukončení nefungujícího vztahu jsou součástí života lidí stejně jako nová a nová seznamování. Většinou, když se vztah rozpadne, šance na jeho obnovení nejsou moc velké. Někdy se ale stane, že si jeden nebo oba z páru uvědomí, že udělali chybu. A chtějí se vrátit zpátky. Jak poznáte, že i protějšek to cítí podobně?

Foto: Profimedia.cz

Někdo si až po rozchodu uvědomí, že bez toho druhého nechce nebo nemůže být, a chce ho zpět.

Článek

Důvodů k ukončení vztahu může být celá řada. Od těch nejzávažnějších, jako třeba nevěra, kterou málokdo dokáže odpustit, až po ty malichernější a nepodstatné věci, které ale vadí natolik, že je nechce jeden nebo oba respektovat.

A tak se lidé rozejdou. Nezřídka se však stane, že si uvědomí, jakou udělali chybu, a chtějí svého expartnera či expartnerku zpět. Důvody, kvůli kterým se rozešli, se najednou zdají nepodstatné a není nic důležitějšího než upnutí na druhou šanci k obnovení vztahu, který už jednou skončil.

Nevýhoda je v tom, že co chce jeden, nemusí chtít ten druhý. Jak tedy spolehlivě poznat, že má stále zájem i bývalý partner?

Odpovědi na to hledali redaktoři serverů YourTango a Women’s Health magazine.

Nepodstatné důvody ke kontaktu

Ne vždy se rozchod uskuteční v klidu, ještě méně se stává, aby spolu i po ukončení společného života bývalí partneři v klidu komunikovali. Když se jeden z partnerů i po rozchodu snaží neustále být v kontaktu s tím druhým, může to něco značit. Pokud jsou navíc důvody k telefonátu či osobnímu setkání více než průhledné a nedůležité, je téměř jisté, že chce možná dostat druhou šanci.

Ptá se po vás 

Rozejde-li se někdo s partnerem ve zlém, většinou o něm už nechce nikdy slyšet. Když tedy zjistíte, že váš/vaše ex se na vás neustále někde vyptávají, jak se máte, co děláte atd., nebude to jen tak.

„Náhodná“ setkání

Bydlíte se svým ex někde poblíž sebe a najednou máte pocit, že i když jste se rozešli, narážíte na sebe téměř na každém kroku (v obchodě, na poště, v kině atd.)? Pak to možná nebude taková náhoda, jak si myslíte.

Náhlá změna 

Jak již bylo řečeno na začátku, důvodů k rozchodu může být celá řada. Někdy i to, že se jeden z páru chová jinak, než by chtěl ten druhý, má nepříjemné zlozvyky atd. Teprve po rozchodu možná někdo dospěje v zoufalství k tomu, že své chování přece jen změní ve snaze dostat svého (svou) ex zpátky. Ale pozor, takové změny nastanou většinou právě kvůli ostatním, ne kvůli sobě, a tak se dříve či později většina zlozvyků nebo neduhů vrátí do starých kolejí.

Reklama

Související články

Kvůli čemu se partneři nejčastěji hádají

Jen v málokterém vztahu se podaří, aby se partneři téměř nehádali. Většinou jsou hádky součástí společného soužití. V mnohých případech jsou pak častým důvodem...

Co ženy očekávají od první schůzky

Co ženy očekávají od první schůzky? Není to jednoduchá otázka. Muži, kteří jsou si sebou naprosto jistí, v tom mají jasno. Ale ti citlivější přemýšlejí, kam...

Výběr článků

Načítám