Hlavní obsah

Muži si pletou zájem žen s milostným škádlením

Novinky, Rostislav Matulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Vědci v Británii odhalili další tajemství ve vztazích mezi muži a ženami. Podle nedělníku The Sunday Times odpověděli na otázku, proč si muži často a většinou chybně vysvětlují sebemenší známky zájmu od žen jako výzvu k milostnému výpadu.

Foto: Lukáš Prokeš

Ve středu 4.května začala KHS účastí sedmnácti soutěžícími nejmladší kategorie do 10 let.

Článek

Přehnaný mužský optimismus je vyvolán víceméně instinktivním chováním žen, které každého muže při prvním setkání bleskově vyhodnocují, soudí vědci z oxfordského Střediska pro společenská studia.

Výzkum zjistil, že když žena potká muže, vysílá během první minuty intenzivní sérii signálů. Vedle toho, že muže hodnotí, snaží se ho také zmást, aby se odhalil a on ukázal, o co mu skutečně jde. Není divu, že to vše muži nedokáží správně dešifrovat.

Vědecká analýza námluv živočišného druhu Homo Sapiens Recens ukázala, že vše začíná asi pětivteřinovým pohledem ženy na muže, po němž "vyzývatelka" odhlédne v úhlu 45 stupňů. To je úvodní tah "milostného gambitu". Následuje "kopulační civění", tedy přímý a intenzivní kontakt očí, trvající asi tři vteřiny. Vzápětí následuje zdánlivě zcela bezděčné úsměvy a proplétání prstů ve vlasech, při němž žena navozuje dojem, jako by se "pro muže" česala. Další fázi tvoří pomalé pohazování hlavou, kdy žena odhaluje krk jako významnou erotogenní zónu. Tzv. "společenský flirt" završují lehké doteky mužova ramene, jakoby žena jevila zájem o jeho fyzickou kondici a zevnějšek.

Ani muži však nezůstávají pozadu a často vypínají hruď jako opice. Podle vědecké zprávy je rituál celkem podobný těm, na které se dnes díváme v televizi u ptáků či jiných živočichů.

Vědci tvrdí, že jsou překvapeni tím, že ve dvou třetinách případů zahajují námluvy ženy. Jsou v tom prý podobné samičkám šimpanzů, i když jsou podstatně rafinovanější. Tak prý jsou lstivé, že si většina lidí myslí, že iniciativu mají muži, tvrdí badatelé.

Reklama

Související témata:

Související články

Britští muži jsou posedlí velkým přirozením

Umělé zvětšování pohlavního údu je mezi britskými muži nejvyhledávanější kosmetickou operací. Zvýrazňování pohlavních znaků je však lákavé i pro ženy.

Jak se ženíme a vdáváme

Počet sňatků v ČR sice stále klesá, ale přesto chuť vdávat se a ženit mají lidé téměř v každém věku. Před 18. rokem tak dnes ale činí jen minimum snoubenců...

Výběr článků

Načítám