Hlavní obsah

Muži se nechrání ani v nevěstincích

Novinky, Andrea Zunová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muži, kteří navštěvují veřejné domy, jsou často vedeni touhou po sexuálním dobrodružství, touhou po změně nebo vybočení ze zažitého stereotypu. Často jim ale bohužel nedochází, že by měli dodržovat pravidla bezpečného sexu nejen s ohledem na zdraví své a jejich stálých partnerek, ale i sexuálních pracovnic.

Článek

Šíření sexuálně přenosných infekcí je trestné. To si ženy, provozující nejstarší řemeslo na světě uvědomují, a proto chodí na zdravotní prohlídky. Podle ředitelky občanského sdružení Rozkoš bez rizika Hany Malinové tyto ženy ví, že „musí své zdraví chránit a poskytovat jen bezpečný sex“.

Větší efekt na epidemiologickou situaci čili na šíření sexuálně přenosných infekcí ale podle ní bude mít, když nechráněný sex nebudou nabízet a požadovat také majitelé klubů. A samozřejmě všichni, kdo sexuální služby nabízejí například formou inzerce.

Je téměř neuvěřitelné a zároveň varující, že se většina žen (95 %) nabízejících sexuální služby setkává s tím, že jejich zákazníci - muži - požadují sex bez kondomu. „Z nich je 89 % ženatých, nebo má stálou partnerku,“ sdělila Novinkám Hana Malinová. Dodala, že se muži chovají velmi nezodpovědně. „Turci si například nechávají narůst dlouhý nehet na malíčku a tím protrhávají kondomy. Oni prostě v této fázi sexu nemyslí a pociťují touhu oplodňovat,“ řekla.

Co hledají muži v nevěstincích

Část mužů je ochotna za sex zaplatit, protože si s prostitutkou mohou odžít věci a praktiky, které by si nedovolili žádat od ženy, ke které mají vztah. „Např. doma je to spořádaný manžílek, který si chodí zaplatit sado maso. Protože málokterá partnerka je stejného založení, aby to trvale zvládla,“ vysvětluje psycholožka Alice Vondrová s tím, že se může jednat i o jiné praktiky, „které jsou ve 'spořádaném' vztahu nepřijatelné“.

Další skupinou mužů, navštěvujících nevěstince, jsou novodobí zbohatlíci, kteří mají pocit, že návštěvy - jak sami říkají - klubů, patří k bontónu. „Takové kluby jsou luxusně zařízené, je tam vše drahé a oni se tam jezdí opíjet a jsou obsluhováni nahými děvčaty, které mohou používat zrovna tak jako ručník na záchodě. Aby v určité podnikatelské skupině mohli přežít jako partneři těch ostatních, chodí tam i muži, kteří by se tam sami nikdy nevydali,“ říká psycholožka.

A další hledají prostě jen vybočení z normálního života a oživení v sexu. Pokud je zrovna v této skupině muž, který má potřebu být své partnerce nevěrný, pak je právě návštěva nočního klubu nejlepší variantou.

„Nevěra s prostitutkou je ta nejlepší varianta nevěry,“ říká Alice Vondrová. Vysvětluje, že ačkoli reakce ženy, kterou muž podvedl s prostitutkou, je většinou velmi špatná, protože se cítí pošpiněná a dotčená, není taková nevěra pro jejich vztah ohrožující. Tyto dotčené ženy si podle psycholožky neuvědomují, že by jejich muž zahnul stejně, ale na místě prostitutky by mohla být např. kolegyně, která by měla nároky. Potenciálně by totiž mohla chtít s takovým mužem dítě, nebo ho rozvést apod. A to od prostitutky nehrozí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám