Hlavní obsah

Muži se dívají nahé ženě do obličeje, kde hledají vzrušení

– ATLANTA
Novinky, Famous

V rozporu s všeobecnou domněnkou, že muži koukají nahým ženám nejprve na prsa, dívají se pánové nejdříve svému protějšku do obličeje. Pak teprve jim oči sklouznou i na jiné části těla. Ženy naopak častěji sjedou pohledem přímo do intimních partií svého protějšku a na obrázek heterosexuální dvojice provozující sex se dívají déle než muži.

Článek

Výzkum ve skupině obou pohlaví provedly psycholožky Kim Wallenová a Heather Ruppová z Emory University v Atlantě. Technikou elektronického snímání pohybu očí pak zjišťovaly, kam se zrak mužů a žen upírá nejdříve, kam se přesouvá a jak dlouho na jednotlivých částech pornografického obrázku zůstává.

První pohled mužů směřuje přímo na obličej ženy, kde chvíli zůstane. Většina žen se však zajímá nejvíce přímo o sexuální akt pohlavních orgánů dvojice. Jejich pohled na obrázek se sexuální tematikou je ovlivněn také hormonální antikoncepcí. Její uživatelky sledovaly fotografii celkově a zajímaly se i o pozadí. Ty, které nebyly na žádné antikoncepci, se zajímaly spíše jen o intimní partie mužů.

Muži hledají na obličeji výraz vzrušení

"Data získaná z pohybu očí nasvědčují tomu, že čemu ženy věnují nejvíce pozornosti, závisí na jejich hormonálním stádiu menstruačního cyklu," tvrdí Ruppová.

Proč muži koukají na ženský obličej? Vědci to vysvětlují jednoduše, potřebují v něm vidět sexuální vzrušení, na ženském těle to jinak moc patrné není. U mužů je to jasné, jejich vzrušení jasně prozrazuje ztopořený penis. Proto se muži dívají ženám zapojeným do sexu na obličej, zatímco ženy mužům na penis.

"U žen je vzrušení skryté, ale výraz obličeje ukazuje míru zájmu o sex a potěšení z něj," dodala Wallenová.

Reklama

Související témata:

Související články

Muži se nejprve dívají ženám na nohy

Ženy, které utrácejí statisíce za prsní implantáty by měly zbystřit a vykasat si sukni. Muže totiž podle posledního britského průzkumu přitahují na první...

Výběr článků

Načítám