Hlavní obsah

Mnoho Filipínců nemá ponětí o plození dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MANILA

Přibližně třicet procent mileneckých párů na Filipínách netuší, že nechráněný pohlavní styk může vyústit početím. V úterý o tom informovalo místní ministerstvo zdravotnictví.

Foto: Klára Hrušková
Článek

Ministr zdravotnictví Manuel Dayrit uvedl, že mnoho žen ani neví, že mají dělohu, kde dochází k početí dítěte. "Je to nevěrohodné, ale je to pravda," podotkl ministr. "Nevědí, jak mohou otěhotnět," dodal.

Překvapivá čísla jsou výsledkem kampaně, která se konala v rámci plánovaného rodičovství.

Z neznalosti viní kulturu a nedostatek znalostí o sexu. "Lidé mezi sebou o sexu nemluví," sdělil. "Tak si můžete domyslet, proč jich tak málo plánuje rodičovství," doplnil s tím, že doufá, že kampaň nyní napomůže tomu, aby lidé mohli spolu o pohlavním životě a plození hovořit.

"Děláme to proto, aby se páry, které chtějí těhotenství předejít, mohli tak učinit," poznamenal ministr.

Jen jeden obyvatel Filipín z deseti se při pohlavním styku chrání. Používají antikoncepci v podobě pilulek, nitroděložních tělísek či prezervativů.

Reklama

Související témata:

Související články

Filipínky neuspokojuje milostný život

Ne všechny ženy na světě jsou se svým sexuálním životem spokojeny. Nešťastné jsou například obyvatelky Filipín. Vyplývá to z čerstvé studie zveřejněné...

Výběr článků

Načítám