Hlavní obsah

Malajští vědci vytvořili lék na potenci z vlašských ořechů

– KUALA LUMPUR
Novinky, Famous

Podle východoasijských odborníků není potřeba utrácet za drahou modrou pilulku, ale stačí se obrátit k přírodě. Expertům z Malajské univerzity se totiž podařilo získat lék na mužskou potenci z vlašských ořechů. Ty jsou bohaté na látky podporující kvalitní ztopoření a o jejich účincích údajně věděli již staří Římané.

Článek

Experta Kah Hwi Kima a jeho tým odborníků podle britského listu The Star inspirovaly vlašské ořechy svými blahodárnými účinky. Jádra ořešáků jsou totiž bohatá na řadu látek prospívajících srdci a cévám.

"Četl jsem řadu článků o Římanech a Francouzích, kteří pojídali vlašské ořechy záměrně. Myslel jsem si, že když to bylo dokumentováno před tolika staletími, jistě na tom bude něco pravdy," uvedl Kah Hwi Kim důvod, proč začal zkoumat právě tento tuto potravinu.

Ořechy si mohou dopřát i lidé s vysokým krevním tlakem a cukrovkou

Po dvou letech výzkumu mají odborníci z Malajsie tabletu N-Hanz, která obsahuje výtažky z vlašských ořechů. Účinky přípravku s úspěchem testovali na čtyřiceti dobrovolnících s poruchou erekce.

"Trvá asi hodinu, než se dostaví účinek, a pak pokračuje asi čtyři hodiny. Ale navíc, protože to není žádná droga, je to bezpečné pro použití u lidí s vysokým krevním tlakem a cukrovkou nebo u pacientů s bypasem," zdůraznil Kim.

Účinnou látkou ve vlašských ořechách je arginin, který se nachází také v řadě jiných rostlin a bývá součástí preparátů podporujících erekci.

Reklama

Související témata:

Související články

Viagra je účinnější než nitroglycerin

Léky na poruchu erekce mohou být účinější při ochraně srdce před poškozením způsobeným srdečním infarktem více než nitroglycerin. Zjistili to lékaři z Virginia...

Výběr článků

Načítám