Hlavní obsah

Kouření může zničit sexuální život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Reklamy na tabákové výrobky často ukazují s cigaretou chlapíky vypadající jako vzory mužnosti. Jezdící na divokých koních nebo se srdnatě prodírající džunglí. Veselé party mladých lidí spolu v reklamních spotech flirtují a cigareta představuje symbol jejich soudržnosti. Skutečnost je však taková, že kouření může sexuální hrátky i mužnost vážně narušit.

Článek

Impotencí totiž trpí o 50 % více kuřáků než nekuřáků, informují na své [internetové stránce] odpůrci kouření. Nikotin podle nich smršťuje cévy, což znamená, že se zúží nejenom artérie, ale i žíly, které jsou potřebné pro mužskou erekci.

Nikotin je navíc odpovědný za sníženou hladinu testosteronu a jiných mužských hormonů v krvi. Dále způsobuje zvýšenou koncentraci mastných kyselin v krvi, což vede k ucpání artérií a jiných přítoků krve do genitálií.

Kuřačky mohou mít problémy s orgasmem

Tyto problémy ovšem nepostihují jenom muže. Kouření má špatný vliv i na sexuální život žen. Nikotin může ovlivnit schopnost ženy dosáhnout orgasmu. Kromě toho může poškodit vaječníky, způsobit menstruační abnormality a snížit produkci ženského hormonu estrogenu. V neposlední řadě může vést k dřívější menopauze, a to s vedlejšími efekty jakými je předčasné stárnutí a vaginální suchost.

U žen, které používají hormonální antikoncepci, je riziko dokonce ještě větší. Kuřačky mají větší sklon k srdečním onemocněním. Například ženy mezi 30 a 39 lety, které kouří a berou antikoncepční pilulky, mají desetkrát vyšší pravděpodobnost, že je raní mrtvice či infarkt, než nekuřačky.

Kouření nepřidává na atraktivitě

Odpůrci kouření připomínají, že cigarety nemají špatný vliv pouze na zdraví člověka, zdůrazňují, že navíc ubírají na sexuální přitažlivosti. Poukazují na špatný dech, kouřem nasáklé vlasy i oblečení, nažloutlé zuby a nehty, které nikomu na kráse a atraktivitě nepřidají. "Přestanete-li kouřit, ihned se svým kamarádům a kolegům začnete zdát přitažlivější," apeluje internetová stránka pro odvykání kouření.

Reklama

Výběr článků

Načítám