Hlavní obsah

Kolik času potřebuje člověk k naprosté zamilovanosti

Láska na první pohled sice může existovat, ale jen málokdo ji skutečně prožije. Zamilovat se a uvědomit si tento cit trvá v průměru mnohem déle. Podle rozsáhlého britského průzkumu k tomu člověk potřebuje zhruba sedm týdnů a čtrnáct schůzek.

Foto: Profimedia.cz

Zamilovat se a uvědomit si tento cit trvá nejméně sedm týdnů.

Článek

Vyplývá to z ankety uživatelů seznamky SeekingArrangement. První pusa přichází v průměru po týdnu randění, tedy po dvou schůzkách, zatímco k prvnímu sexu dochází v průměru po dvou týdnech, tedy asi po čtvrtém rande.

„Samozřejmě že vztahy jsou různé a nelze zobecňovat, ale po čtvrtém rande už můžete druhého trochu poznat a věřit mu natolik, abyste si mohli užít intimní chvíle a mít s ním sex,“ uvedla za seznamku Liya Stepová pro deník Daily Mail.

Zatímco kamarádům představují novou známost lidé v průměru po třech týdnech randění, rodičům až po šesti. A k vyslovení "miluji tě" jedinci potřebují minimálně sedm týdnů.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak zvládnout vztah, když odezní zamilovanost

Z každého romantického vztahu se časem začne vytrácet to pověstné světlo, které partnery tak oslňovalo a táhlo je k sobě. A je jen na vás, aby úplně nevyhaslo....

Když se žena zamiluje do dvou mužů najednou

Milostné trojúhelníky. V romantických knihách a filmech o nich čteme či slýcháme v jednom kuse. Jenže v reálném životě je láska ke dvěma mužům mnohem méně...

Výběr článků

Načítám