Hlavní obsah

Když muž nezvládá své emoce, odráží se to i na jeho erekci

Vancouver

Muži se ve schopnosti ovládat mentální a fyzické sexuální vzrušení liší. A podle nejnovější studie z Britské Kolumbie to souvisí celkově se schopností řídit a zvládat své emoce. Pánové, kteří se v tomto smyslu dokážou ovládat nejméně, většinou nejsou schopni ani řídit sexuální vzrušení.

Foto: Profimedia.cz

Muži, kteří se nejsnáze vzrušili, byli nejméně schopni svou erekci ovládat, muži kteří naopak byli sexuálně poněkud zbrzděni, protože měli například problémy a komplexy při skutečné souloži, zvládali svou erekci nejlépe.

Článek

„Máme dojem, že pokud jedinec dobře ovládá jeden typ emocionálních reakcí, pak by měl pravděpodobně zvládat i jiné emocionální reakce. Tohle zatím nikdo neprokázal,“ uvedl ke své studii autor Jason Winters.

Jako forenzní psycholog chtěl sledovat, zda sexuální devianti a násilníci mají potíže se zvládáním vlastního vzrušení právě proto, že nedokážou ovládat ani jiné emoce. K testu si ale nejprve vybral muže bez trestního záznamu a sledoval jejich reakce na různé videoklipy s erotickou i neerotickou tematikou. Vše měřil elektrodami připojenými k penisu, navíc pánové vyplňovali i dotazníky svých subjektivních pocitů.

Erekce ovládána pocity 

Muži, kteří se nejsnáze vzrušili, byli nejméně schopni svou erekci ovládat, muži kteří naopak byli sexuálně poněkud zbrzděni, protože měli například problémy a komplexy při skutečné souloži, zvládali svou erekci nejlépe.

„Velkým překvapením studie bylo, že někteří muži se vzrušili paradoxně ještě více, když se snažili své sexuální vzrušení řídit. Reagovali mnohem silněji (měli silnější erekci) během pokusů, při nichž jim bylo nařízeno se ovládat, než při pokusech, kdy se pouze dívali na klipy a nemuseli nic ovládat,“ uvedl Winters.

V příštím kroku bude Winters tyto závěry testovat na mužích odsouzených za znásilnění.

Reklama

Související témata:

Související články

Viagru brzy nahradí čip v mozku

Viagra se brzy zařadí mezi vysloužilé léky náležející pouze k historii medicíny. Dnes velmi populární lék na poruchu erekce totiž nahradí elektrický...

Alkohol často narušuje mužskou sexuální touhu

Sex v kombinaci s alkoholem je téma, kterým se zabývalo hned několik výzkumných týmů, ale závěry ani jedné skupiny nebyly jednoznačné. Přestože lze říci,...

Výběr článků

Načítám