Hlavní obsah

Kanaďanky jsou v sexu zodpovědnější než muži

TORONTO

Mladé Kanaďanky se zabývají ochranou před početím raději samy, než aby se spoléhaly na své partnery. Vyplývá to ze statistických údajů, které ve středu zveřejnila společnost pro výzkum veřejného mínění Ipsos-Reid.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

Průzkumu se zúčastnilo 700 žen ve věku od 18 do 24 let, které odpovídaly na otázky ohledně své ochrany před početím. Pravidelnou antikoncepci v tabletách užívalo 53 procent dotázaných, pouze 25 používalo prezervativ, napsal zpravodajský server Matinternet.

Na muže není spolehnutí

Výzkum nastolil hypotetickou situaci a ptal se žen, zda by se mohly spolehnout na své partnery za předpokladu, že by muži měli brát pravidelně antikoncepční pilulky. Většina dam - 63 procent - pochybuje o tom, že by pánové byli stejně zodpovědní jako ony a na prášky proti početí denně mysleli.

Hlasujte v anketě na konci článku:
Myslíte si, že by bylo možné se na muže spolehnout za předpokladu, že by mohli užívat antikoncepční pilulky?

76 procent žen je dále jednoznačně přesvědčeno, že právě ony jsou v otázkách početí zodpovědnější než muži. Příslušnice slabšího pohlaví jsou tak vlastně rády, že tato úloha většinou spočívá právě na jejich bedrech.

Anketa

Myslíte si, že by bylo možné se na muže spolehnout za předpokladu, že by mohli užívat antikoncepční pilulky?
Ano, na muže je stejné spolehnutí jako na ženy
42,7 %
Ne, v žádném případě, na muže se nelze spolehnout v ničem
41,6 %
Nevím
15,7 %
Celkem hlasovalo 471 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Nová antikoncepce už nezadržuje vodu

V těchto dnech přichází na český trh nová antikoncepční pilulka, která je převratná tím, že již v těle ženy nezadržuje vodu. "Novou antikoncepční pilulku jsme...

Náplasti proti početí jsou už také v ČR

Herečka Jitka Schneiderová představila v úterý nový druh antikoncepce v Čechách. Jde o náplasti s názvem Evra, které si ženy nalepují přímo na pokožku...

Výběr článků

Načítám