Hlavní obsah

Jak v době internetové zapomenout na bývalého partnera

Novinky, ald

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco před třiceti lety se páry rozešly a s trochou štěstí se už nikdy neviděly, v dnešním internetovém světě máme bývalého partnera stále na očích. Na sociálních sítích zvesela vystavuje fotky a nám nezbývá nic jiného než vytahovat jeden kapesníček za druhým. Nebo máme i jiné možnosti?

Foto: Profimedia.cz

Rozchod řeší každá žena jinak.

Článek

Můžeme spálit společnou fotografii, vyhodit partnerovo oblečení nebo se nadobro rozloučit se společnými suvenýry z dovolené, avšak na digitální stopu jsme krátké.

Sociální sítě, e-maily, fotografie v mobilu nebo třeba zprávy nám každý den bývalého přítele připomínají. Není divu, že pod touto palbou vzpomínek se naše zlomené srdce nemůže zahojit, ba naopak stále více krvácí. Přitom stačí, když svému digitálnímu životu nastavíme určité hranice.

1. Vzpomínky nemažte, archivujte

Všichni uživatelé sociálních sítí vědí, že vidět na svém profilu fotografie bývalého partnera není žádný med. Pokud se nechcete dívat na někoho, s kým už nežijete, vyzkoušejte jednoduchý trik – fotografie archivujte.

V praxi to znamená, že daná fotka z vašeho profilu zmizí, avšak v budoucnu ji opět můžete na profil vrátit. Ideální volba zejména pro ty, kteří nechovají vůči bývalému partnerovi zášť.

2. Dočasně ho zablokujte

Málokdo se chce dívat na příspěvky, kterým dominuje bývalý partner se svou novou láskou. Pokud se každý den trápíte nad novou fotkou, na které ex oplývá štěstím, pak si dočasně zablokujte jeho profil. Vám se uleví, on nic nezjistí.

Tento krok vnímejte jako logickou sebeobranu, díky které se alespoň na nějaký čas odstřihnete od fotek způsobujících bolest.

Jak se vyrovnat s tím, že váš expartner má nový vztah

Vztahy a sex

3. Pracujte s myšlenkami

Terapeutka Chloe Brotheridgeová často pracuje s klienty, kteří se snaží překonat minulost.

„Je důležité přesměrovat vaši pozornost na současný okamžik nebo na vytváření pozitivních plánů do budoucna,” vysvětluje. Pokud tedy zjistíte, že žijete minulostí, často si prohlížíte společné fotografie nebo čtete staré zprávy, doporučuje vyzkoušet toto cvičení.

„Řekněte sama sobě ‚stop‘ a zaměřte se na tři věci, které vidíte. Dále na tři věci, které slyšíte, a v neposlední řadě na tři věci, které cítíte. Toto jednoduché cvičení vás navrátí do přítomného okamžiku,“ dodává terapeutka pro Stylist.

4. Společné fotky vedou do záhuby

Ať už jde o fotku ze svatby, rodinnou fotografii, nebo selfie, rozhodně byste tyto snímky neměla mít na očích. „Mít obrázky na dosah ruky je cesta do pekla,“ říká Chloe Brotheridgeová.

Proto se nebojte vyčistit paměť mobilního telefonu a společné fotografie jednou provždy smazat. Samozřejmě víme, že je tento krok radikální a nemusí se zamlouvat každému. Pokud se vzpomínek nechcete nadobro zbavit, pak je z mobilního telefonu alespoň přesuňte do počítače.

Sex s expartnerem? Zapomeňte. Místo úlevy vás čekají jen větší problémy

Vztahy a sex

5. Omezte online kontakt

Profil jste zablokovala, společné fotografie vymazala, ale stále vás bývalý přítel zahlcuje SMS zprávami nebo telefonáty? Pokud cítíte, že pro vás vztah nemá smysl, pak na zprávy nereagujte.

„Musíte vnitřně akceptovat, že vztah skončil. Hlavní prioritou je, abyste uzdravila své zlomené srdce,“ říká odbornice na vztahy Trina Leckieová pro Elite Daily a dodává, že jedině tak dostanete své emoce pod kontrolu.

Reklama

Související témata:

Související články

Pochyby spojené s rozchodem

Rozchod nebývá nikdy jednoduchý, minimálně jeden z partnerů totiž končí citově raněný. I ten, kdo rozchod nakonec inicioval, na tom ale nemusí být o mnoho...

Výběr článků

Načítám