Hlavní obsah

Jak udržet rovnováhu mezi kariérou a milostným životem

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dnešní hektické době je poměrně složité udržet si dlouhodobý vztah a zároveň budovat kariéru. Ačkoliv se ani jedno nevylučuje, dost často se stává, že vztah na pozadí úspěšné kariéry trpí. Jednak spolu partneři tráví minimum času, jednak k sobě nejsou ani příliš otevření. Ve svých životech se tedy v podstatě míjejí.

Foto: Profimedia.cz

Dost často se stává, že vztah na pozadí úspěšné kariéry trpí.

Článek

Přesto existuje několik rad, které mohou v udržení vztahu i při budování kariéry pomoci.

1. Nastavení hranic

Pro vztah je velmi důležité, aby si partneři hned na začátku řekli, co od sebe navzájem očekávají a jaké jsou jejich pracovní povinnosti a plány, tak aby si svůj volný čas mohli vzájemně přizpůsobit.

2. Nechoďte do postele naštvaní

Řešit problémy před spaním se nevyplácí. Stres vzniklý těsně před spaním způsobuje poruchy spánku. Člověk nemůže usnout, a když už usne, tak se zase po chvilce probudí nebo má děsivé sny. Probdělá noc pak situaci ještě zhorší, jelikož se odráží nejen na nevyspalosti a špatné náladě, ale i v následné nízké pracovní výkonnosti. Což pro jedince budující kariéru může být velmi deprimující.

3. Vzájemná podpora

V partnerství je důležité zajímat se nejen o svou práci, ale také o zaměstnání, úspěchy či neúspěchy toho druhého. Není nutné té práci rozumět a mít kompletní přehled. Stačí pouhý zájem a občasná podpora v názorech.

4. Pravidla v péči o domácnost

Pokud jsou partneři oba velmi pracovně vytížení, to poslední, co by spolu ve volném čase měli řešit, je úklid domácnosti. Volný čas by měl být především o relaxaci a aktivním odpočinku, kdy spolu dva lidé dělají to, co mají společně rádi a co je spojuje víc než úspěchy v zaměstnání.

Ideální je sestavit si plán úklidových prací a dalších záležitostí a ty si společně rozdělit. Pokud má pár dostatek financí, pak je dobré si na řadu prací najmout profesionály. Investice do ušetřeného času se vždy vyplatí.

5. O kariéře rozhodujte společně

Jsou okamžiky, kdy se jeden z partnerů může dostat do svízelné situace v práci a měl by učinit důležitá rozhodnutí – ať už se jedná o změnu zaměstnání, výpověď či naopak povýšení. V takový okamžik je vždy lepší se zeptat na názor druhého a poprosit ho o radu. Je to totiž nejjednodušší způsob, jak druhému projevit respekt, úctu a bezmeznou důvěru.

Reklama

Související témata:

Související články

Omluva partnerovi má také svá pravidla

Omluvit se druhému není mnohdy snadné ani příjemné, ale pro harmonický vztah naprosto nutné. Pokud člověk touží být druhým respektován a milován, schopnost...

Výběr článků

Načítám