Hlavní obsah

Jak se nespálit při krátkodobých románcích

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čas dovolených se blíží a s nimi i krátkodobé vztahy. Dlouhé teplé noci, bouření hormonů, optimistická nálada a odhalená těla přímo vybízejí k nespoutanému seznamování. Vnímání těchto románků se liší nejen podle věku zúčastněných stran, ale i jejich pohlaví. Dětská láska z tábora je obvykle předurčena ke konci. S přibývajícími roky se ale náhled na „jednorázovku“ mění.

Foto: Profimedia.cz

Ženy tak musí mít na paměti, že letní románek je především o okamžiku.

Článek

„Ženy jsou citlivější než muži a krátkodobé vztahy snášejí mnohem hůř. Záležitost na jednu noc, která nevyústí ve vážnější vztah, se pak dostává do roviny zážitků, na které je lepší zapomenout,“ vysvětluje odlišný postoj mužů a žen odbornice na vztahy Martina Horáková ze seznamky Leyter.com.

Ženy tak musí mít na paměti, že letní románek je především o okamžiku. Je důležité si ponechávat odstup, držet emoce na uzdě a maximálně zapojovat rozum.

„Kromě opalovacího krému, slunečních brýlí a slušivé pokrývky hlavy si na léto připravte i vysoký ochranný faktor pro své city, který se nejlépe aplikuje v neomezených dávkách v podobě času stráveného s přáteli. Chcete-li se vyhnout náhlému konci, který zanechá hluboký šrám, nepouštějte se do ničeho vážnějšího, než je pár večerů strávených na večeři, v kině nebo na procházce,“ doporučuje Horáková.

Na sex zapomeňte

Pokud nehledáte partnera na delší dobu, raději se vyhněte sexu, protože ovládnout emoce je poté mnohem těžší.

„Chcete si užít dobrodružství, hledáte parťáka na výlety za kulturou nebo chcete jen sex? Pečlivě si naplánujte, co si zažít přejete a čemu se už raději vyhnete. Věřte tomu, že tajemství je kouzlem a životabudičem každého vztahu. Přílišné odhalování citů nahrává budování pevnějšího pouta. Pokud nechcete ani jedno z toho, pak se příliš osobním rozhovorům vyhněte,“ dodává odbornice.

A co když to nedopadne? Nejlepší je nedusit v sobě vztek. Špatnou náladu je lepší odbourat fyzickou zátěží.

Reklama

Související témata:

Související články

Komplikované ženy a jejich vztahy s muži

Partnerské vztahy jsou někdy složité. Z pohledu mužů především ve chvíli, kdy zjistí, že je jejich vyvolená tak trochu komplikovaná osobnost. Že jsou takové...

Výběr článků

Načítám