Hlavní obsah

Jak se chovat na prvním rande

Novinky, ema

Pozvání na první schůzku s někým, koho shledáme atraktivním, je pro většinu z nás velmi stresující záležitostí. Jestliže vám na prvním rande záleží, bylo by dobré vyvarovat se nepřirozenosti, co se oblečení i chování týče, a pokusit se být hlavně sám sebou.

Foto: Profimedia.cz

Pokud si na schůzce budete rozumět, příjemná konverzace přijde sama od sebe.

Článek

Jde o schůzku, která může skončit třeba vztahem a láskou na celý život. O první okamžiky a poznávání, na které nikdy nezapomenete. Jenže jak se chovat, kam jít a co všechno na sebe prozradit?

Pokud je rozhodování na vás, zvolte nějaké neutrální místo, kde se cítíte dobře. Pokud máte oblíbený bar, restauraci nebo kavárnu, rozhodně zamiřte tam, kde se cítíte sebejistí.

Během celé schůzky naslouchejte, buďte vnímaví. Snažte se pokládat neutrální otázky, abyste se dozvěděli něco o názorech a životních postojích partnera. Už jenom z mála dokážete poznat, zda by se k vám dotyčný vlastně hodil, anebo je jeho životní filozofie tak odlišná, že schůzku raději ukončíte.

Témata vhodná k hovoru nevymýšlejte dopředu. Pokud si budete rozumět, příjemná konverzace přijde sama od sebe. Čeho je třeba se ale určitě vyvarovat, je debata o bývalých vztazích. Takové téma by zřejmě nepotěšilo nikoho. A i když vám probíraná situace zrovna někoho z vašich ex připomene, nechte si to raději sami pro sebe. Zkrátka a dobře, o svém soukromí se snažte mluvit co nejméně.

Relaxujte

Před první schůzkou si udělejte čas sami na sebe. Relaxujte způsobem, který vám je nejpříjemnější. Někdo preferuje horkou koupel, jiný procházku v parku nebo příjemné posezení s přáteli. Očistěte svou mysl od stresu a snažte se nemyslet na situace, kvůli kterým by schůzka nemusela dopadnout podle vašich představ.

Přijďte včas

Nic nemůže zkazit první dojem tak moc, jako když se opozdíte. Pokud se tak ale stane, rozhodně informujte partnera, proč jdete pozdě. Když dorazíte na místo určení, nezapomeňte se omluvit, usmát a nabídnout například večeři jako příjemnou kompenzaci vašeho pozdního příchodu.

Buďte přirození

Nikdo nemůže být viněn za přílišnou snahu, ale když se budete chtít co nejvíce líbit a budete působit křečovitě, příliš dobrý dojem neuděláte. Ženy mají tendence se přehnaně připravovat, ale ve finále se pak mohou cítit nesvými a nespokojenými. Konfrontujte protějšek se svým přírodním a nefalšovaným stylem. Džíny a tričko nikoho neurazí. Důležité je zůstat sám sebou.

Hlavně pozitivně

Na prvním rande se vyvarujte smutných nebo nějakým způsobem negativních témat. Konverzaci veďte v odlehčeném duchu, mluvte o tom, co máte v plánu dělat v nacházejících dnech, o oblíbené hudbě a zájmech. Schůzka není výslech, takže nemusíte zmiňovat bývalé partnery. Pokud mezi vámi vznikne příjemný prostor pro debatu, je vše na dobré cestě.

Jako přes kopírák

Jedná se o velmi jednoduchý trik. Pokud se váš protějšek usměje, usmějte se také. Jestli vám na schůzce doopravdy záleží, pozorně pozorujte reakce a snažte se ty své co nejvíce přizpůsobit tomu druhému. Navodí to dojem společného propojení a oba se budete cítit uvolněnější. Ovšem pozor na přílišnou horlivost, pak totiž můžete vypadat trochu jako podivín.

Usmívejte se

Úsměv je klíčem k úspěchu. Dodává jiskru a dobrou náladu. „Když si vybavíte někoho, koho máte rádi, usmějete se. A úsměv na rande je náznakem toho, že se vám dotyčný líbí a je vám s ním dobře,“ řekla Judi Jamesová, odbornice a trenérka lidské řeči těla, pro magazín sofeminine.co.uk.

Pravidlo placení

Pravděpodobně to bude muž, který se nabídne, že účet za váš první společný večer zaplatí. Takže pokud tuto možnost nezavrhnete jako staromódní, můžete s klidným srdcem souhlasit. Otevřete tak totiž možnost k další schůzce, když se nabídnete, že příště platíte vy. Uvidíte, co na to váš společník odpoví, a pokud bude souhlasit, klidně si dohodněte termín další schůzky.

Čtěte také
Michal Malátný: Chtěl jsem být zmrzlinář
Lídr skupiny Chinaski vypráví o svém soukromí i o tom, jak se s kapelou chystá na koncert plánovaný ke dvaceti letům fungování kapely. Více se dočtete ve čtvrteční příloze deníku Právo.

Reklama

Související témata:

Související články

Co muži touží vědět o ženách

Otázky, co opačné pohlaví chce, po čem tajně touží a co naopak nemůže vystát, trápí bez rozdílu muže i ženy. Není tak ničím výjimečným, že s některými dotazy...

Perfektní rande z mužského pohledu

Názory na stejnou věc bývají z mužského a ženského pohledu někdy velmi rozdílné. Platí to i v oblasti vztahů. Například první ideální rande je z ženského...

Výběr článků

Načítám