Hlavní obsah

Jak poznat, že je partner připravený na svatbu

Máte několikaletý relativně spokojený vztah, myslíte si, že jste potkala muže svého života, toho pravého. Postupem času začnete přemýšlet o tom, že by nebylo špatné, kdyby poklekl, vytáhl prstýnek a požádal vás o ruku. Ale otázkou zůstává, zda to váš partner cítí stejně. Existuje několik jednoduchých znamení, která vám napoví, že to s vámi skutečně myslí vážně.

Foto: Profimedia.cz

Existuje několik jednoduchých znamení, která vám napoví, že žádost o ruku je již na spadnutí.

Článek

Je klidnější. Pokud je patrné, že se váš partner v průběhu vztahu zklidnil a jeho sezení s kamarády v hospodě se citelně omezuje, pak jste na dobré cestě, jak cituje server Terra.es. Když muž preferuje čas strávený se svojí drahou polovičkou a raději ji pozve na večeři, do kina nebo navrhne zůstat doma, než aby šel na fotbal nebo do baru, je patrné, že mu na vztahu skutečně záleží. Na druhou stranu není dobré striktně trvat na času stráveném pouze spolu. Nechte si i nějaký prostor sami pro sebe. Budete si pak více vážit společných chvil.

Jste jeho priorita. Partner přijde domů a vy jste první osoba, které má tendenci se svěřovat s nepříjemnostmi, které ho potkaly v práci. Pak můžete být jedině ráda, protože komunikace je absolutní základ vztahu. Jestli se také zajímá, co vás trápí, jaké máte problémy a chce je s vámi řešit, pomoci vám, abyste se cítila líp, můžete si skutečně gratulovat.

Je finančně zajištěný. V dnešní době už ve většině rodin nefunguje vzorec spočívající v tom, že žena je v domácnosti, pečuje o rodinu a muž se stará po finanční stránce. Dnes prakticky téměř u všech párů pracují oba partneři a na financování domácnosti se podílí společně. Samozřejmě, že v případě, kdy se chtějí lidé vzít a založit rodinu, je dobré, aby alespoň jeden z nich měl stabilní zaměstnání. A pokud je to váš partner, který takovou práci má a dělá vše pro to, aby si ji udržel, pak si můžete být jistá, že přemýšlí nad tím, jak vás dobře zabezpečit a postarat se o vás.

Je unešený z dětí. Pokud je váš přítel nadšený pokaždé, když se v jeho blízkosti objeví dítě, má tendence si s ním hrát, brát do náruče a vůbec se nebrání dětské společnosti, pak je velice pravděpodobné, že začíná být připravený na založení vlastní rodiny. Z jeho přístupu můžete vypozorovat, jaký vztah bude mít k vašim potomkům a celkově k rodině.

Společné plány. Chodíte spolu, bydlíte a navzájem znáte své rodiny a přátele, plánujete společně strávený čas. V případě, že spolu začnete probírat dalekosáhlejší plány, jako je například společná koupě bytu nebo domu, nebo dokonce založení rodiny, jde skutečně o vážný vztah, který má ke sňatku velmi blízko. Hovory tohoto typu začínají většinou jen velmi nenápadně například u společné večeře či vína, ale jde o klíčová témata. Pokud se jim nevyhýbáte, není ani jednomu z vás nepříjemné o těchto věcech mluvit, máte na ně stejný názor, pak není na co čekat a začít plány realizovat.

Přečtěte si také
Přenést jedno embryo, nebo dvě? Raději jen jedno…
Jak probíhá léčba neplodnosti podle nových pravidel? Více se dočtete ve čtvrteční příloze deníku Právo Café.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám