Hlavní obsah

Jak naplnit své sexuální potřeby, když partner bojuje s poruchou erekce

Žijete s partnerem, který má problémy s erekcí? Věřte, že nejste jediná. Rozhodně to ale neznamená, že se musíte zříct sexuálního potěšení. Sexuoložka Caitlin Nealová proto přináší několik tipů, díky kterým naplníte své sexuální potřeby i ve chvíli, kdy partnerova erekce protestuje.

Foto: Profimedia.cz

Potíže s dosažením nebo udržením erekce postihují muže všech věkových kategorií.

Článek

O erektilní dysfunkci se ve spolčenosti příliš nemluví. Přesto podle Americké urologické asociace s ní bojuje odhadem 30 milionů Američanů.

Potíže s dosažením nebo udržením erekce navíc postihují muže všech věkových kategorií. Dobrou zprávou ale je, že erektilní dysfunkce nedává vašemu sexuálnímu životu stopku.

Zaostřeno na zdraví

V první řadě se ale ujistěte, že váš partner netrpí dalšími zdravotními problémy. Erektilní dysfunkce je totiž často spojována s vaskulárním onemocněním, cukrovkou 2. typu nebo psychickými problémy, jako je deprese nebo úzkost.

V každém případě tedy podpořte partnera v tom, aby navštívil lékaře a podstoupil důležitá vyšetření. Lékařský verdikt ukáže, zda si sex budete muset pro nějakou dobu odepřít, nebo se můžete po hlavě vrhnout do experimentování.

Pokud půjde o druhý scénář, můžete následovat tipy, které sestavila sexuoložka Caitlin Nealová.

1. Věřte, že můžete zažít sexuální potěšení

Pokud chcete mít skvělý sex s někým, kdo má problémy s erekcí, pak musíte celým svým tělem věřit, že je to možné. V opačném případě hrozí, že do vašeho sexu promluví mozek, který vám sexuální potěšení bude chtít zhatit.

Rozvedení muži mají větší pravděpodobnost výskytu erektilní dysfunkce

Vztahy a sex

„Pro muže s poruchou erekce a jejich partnerky je na 100 % možné, aby měli plnohodnotný sexuální život,“ zdůrazňuje sexuoložka Caitlin Nealová.

Aby to však byla pravda, musíte svému partnerovi připomenout, že jeho schopnost dosáhnout nebo udržet erekci není ukazatelem jeho hodnoty.

„A zároveň připomeňte sama sobě, že erektilní dysfunkce nemá nic společného s vaší přitažlivostí,“ dodává sexuoložka pro Well and Good.

2. Promluvte si s partnerem

Mluvit o erektilní dysfunkci je těžké nejen pro vás, ale především pro vašeho partnera. Proto nečekejte na chvíli, kdy partner bude chtít o problému hovořit, a raději otevřete toto téma vy.

„Vyberte chvíli, kdy je partner uvolněný a schopný zpracovat konverzaci. Buďte empatická, a především ubezpečte svého partnera, že to, čeho chcete touto konverzací dosáhnout, je lepší sexuální prožitek nejen pro vás, ale také pro něj,“ navrhuje sexuoložka.

Kdy by měly ženy padesátníků zpozornět

Zdraví

Společně zkuste najít cestu, díky které byste mohli zintenzivnit sexuální prožitek, a tím pádem prodloužit partnerovu erekci.

3. Prozkoumejte definici sexu

Mnoho lidí klade na erekci příliš velký důraz. „Připomeňme si ale, že sex není o erekci ani o proniknutí penisu do vaginy,“ zdůrazňuje Nealová.

Podle psychoterapeutky Rachel Wrightové lze sex definovat jako jakýkoliv smysluplný akt potěšení. „Rozšíření definice sexu může být přínosem nejen pro ženy, které žijí s mužem trpícím erektilní dysfunkcí, ale obecně pro všechny lidi ve vztahu,“ dodává.

Zkuste si proto s partnerem vyjmenovat všechna přídavná jména, která popisují váš sex, a poté vytvořte seznam činností, díky kterým můžete zažít obdobné pocity. Tento seznam může zahrnovat aktivity, jako je mazlení, společná sprcha, dotýkání nebo masáž nohou.

To vám otevře dveře do všech druhů „nepronikavých“, ale přesto velmi uspokojujících sexuálních aktů.

Erotické hračky pomáhají také léčit

Vztahy a sex

4. Přizvěte pomůcky

„Existuje spousta sexuálních hraček, které mohou nahradit partnerům penis,“ říká Nealová a navrhuje, abyste s partnerem přizvali do ložnice vibrátor nebo jinou sexuální pomůcku, se kterou budete chtít experimentovat.

„Pokud jde o sexuální hračky, jediným limitem je vaše kreativita,“ dodává sexuoložka. Samozřejmě i v tomto ohledu je důležité, abyste byli s partnerem na stejné vlně a oba s pomůckou chtěli pracovat.

Reklama

Související témata:

Související články

S čím muži nejčastěji chodí k sexuologovi

Intimní potíže trápí mnoho lidí. Většina z nich se s nimi ale lékaři bojí svěřit. Podle sexuologů k obavám není důvod, navíc včasná diagnóza pomůže problém...

Výběr článků

Načítám