Hlavní obsah

Jak být dobrou přítelkyní a neztratit ve vztahu sama sebe

Novinky, bok

Být v novém vztahu s sebou vždy přináší nové opojné pocity štěstí. Jsme rády, že vedle sebe máme někoho, komu na nás záleží, má nás rád. Proto dotyčnému věnujeme nejen spoustu lásky, ale i času. I přesto je důležité myslet na jednu věc - nesmíte ve vztahu za žádných okolností ztratit sama sebe.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jaké vlastnosti by měla mít dobrá přítelkyně? Dá se to vůbec určit? Měla by za každých okolností podporovat svého přítele, být mu nablízku, milovat ho, podporovat?

Všechno z toho je určitě vhodné, je ale třeba nezapomínat na jednu věc - na prvním místě ve vztahu musíte být vždy vy, ne partner. Jedině tím, že budete vždy myslet nejprve na své vlastní potřeby a dobro, jedině tak můžete v klidu a bez potíží věnovat stejnou pozornost i partnerovi. Jinak hrozí riziko, že ve vztahu ztratíte sama sebe a místo rovnocenného partnerství budete po čase ve vztahu, kde budete vše podřizovat potřebám partnera.

Podporujte jeho cíle - aniž byste se vzdávala vlastních 

Každého muže potěší, pokud má po svém boku partnerku, která ho za všech okolností dokáže podpořit v jeho snech a přáních. Nejen, že to podpoří jeho ego, zároveň mu to dodá pocit, že jeho štěstí je pro jeho partnerku důležité.

Pillow talk: Jednoduchý způsob, jak zlepšit váš intimní vztah

Vztahy a sex

Nikdo ale neřekl, že se kvůli tomu musíte vzdávat svých vlastních cílů a věc, které chcete v životě dokázat. Pokud budete upřednostňovat partnerovu spokojenost před svou vlastní, můžete pomalu začít ztrácet svůj život, uvádí server Yourtango.

Vyhraďte si čas pro partnera - i pro sebe

Je dobré ukázat partnerovi, že je důležitou součástí vašeho života. Je proto přínosné vyhradit si čas, který budete trávit společně. Na druhé straně ale nezapomínejte dělat to samé i sama pro sebe.

Podle čeho poznáte, že randíte s tím pravým

Vztahy a sex

Ukažte mu, že ho milujete - stejně tak, že máte ráda sama sebe

Existuje řad způsobů, jak dotyčnému dokázat, že ho máte ráda - doteky, slovní vyjádření, cokoli dalšího. Pokud najdete svůj oblíbený způsob, nezapomínejte na něj. Připomínejte partnerovi, že vám na něm záleží a milujete ho.

Abyste ale mohla bez výhrad milovat někoho jiného, je třeba nejprve naučit se milovat sama sebe. Rozmazlujte a hýčkejte sama sebe, jedině pak budete to samé moci bez výhrad poskytovat i partnerovi.

Neochuzujte se o polibky, posilují vztah i vaše zdraví

Vztahy a sex

Nebojte se vyjádřit své potřeby 

Navzdory obecnému přesvědčení nikdo neumí číst myšlenky. Ani muži v dlouhodobém vztahu. Proto je třeba vždy být upřímná, pokud něco ve vztahu chcete nebo nechcete.

Naslouchejte mu 

Umění naslouchat druhému je jedním z klíčů úspěšného vztahu. Čím více budeme schopni nazírat na partnerovy názory jeho očima, o to lépe zvládneme situace, kdy se budou naše názory lišit.

Pět věcí, které ženy občas dělají a muži se kvůli nim necítí být dostatečně milovaní

Vztahy a sex

Dopřejte mu prostor

Stejně tak jako budete ráda za prostor sama pro sebe, stejně tak bude rád partner, pokud to samé dopřejete i jemu. Chce strávit večer s kamarády u piva, jít na fotbal nebo se dělat cokoli jiného? Proč ne, je to jeho svobodná volba.

Buďte loajální - k němu i sobě

Být loajální přítelkyní znamená být dobrou přítelkyní. Pokud svého přítele milujete, chovejte se tak. Důvěřujte mu i vašemu vztahu - jedině tak získáte potřebnou důvěru sama v sebe. Jedině tak budete spokojená sama se sebou a budete sama sobě nejlepší přítelkyní.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám