Hlavní obsah

Herečka Verbaanová dala rentgenové snímky svých prsou na internet

– AMSTERDAM

Nečekanou odezvu vyvolalo rozhodnutí nizozemské herečky Georginy Verbaanové, která zveřejnila rentgenové snímky svých ňader na internetu, aby učinila přítrž pochybnostem o jejich pravosti. Proti jejímu kroku začali protestovat lékaři, podle nichž je zveřejnění rentgenových snímků nelegální, napsal zpravodajský server Ananova.

Foto: magistrát FM

vyhlášky

Článek

Herečka chtěla vystavením fotografií svých poměrně objemných vnad jednou provždy skoncovat se spekulacemi, že má prsní implantáty.

Ovšem podle nizozemské rentgenologické a ultrazvukové asociace NVMBR tím porušila zákonem dané ustanovení, že pořídit rentgenový snímek na mamografu pro jiný než lékařský účel je nelegální.

Podle NVMBR mohla pětadvacetiletá Verbaanová prokázat pravost svého poprsí i méně extrémní metodou, například ultrazvukem. Asociace se navíc obává, aby její případ nevyvolal lavinu žádostí o pořízení rentgenových snímků ňader od žen, které budou chtít prokázat pravost svého poprsí.

Verbaanová před devíti lety přibrala trochu na váze i objemu, když začala brát antikoncepční pilulky. Podle jejích slov se to "projevilo naštěstí na správném místě".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám