Hlavní obsah

Europoidní rase hrozí zánik. Běloši preferují asijské ženy, bělošky černochy

– Cardiff

Bílá europoidní rasa je zřejmě určena k zániku křížením. Muži běloši totiž preferují ženy, které v obličeji vykazují jemné asijské rysy, zatímco ženy bělošky jsou nejvíce fascinovány rysy mužů černochů. Zajímavé je, že preference jiných ras je typická pouze pro bělochy.

Foto: Profimedia.cz

Seal a Heidi Klumová

Článek

Psychologové z Cardiff University testovali muže a ženy ve věku od osmnácti do třiceti let, jimž předložili na šest set fotografií obličejů osob opačného pohlaví. Pokusné osoby měly hodnotit atraktivitu tváří. A z výsledků je jasné, že ženy bělošky měly tendenci vybírat si tváře černochů, následně bělochů a nejmenší ohlas měli muži s asijskými rysy. Muži naopak volili ženy s rysy asijskými, následně bělošskými a poslední u nich vyhrávaly ženy černošských rysů tváře.

„Není to žádné překvapení, že atraktivita obličeje je rozhodující při výběru partnera,“ tvrdí doktor Michael Lewis, podle něhož studie jen potvrzuje sociology dobře známý fakt. Smíšená manželství v Británii totiž nejčastěji tvoří muž černoch a žena běloška nebo muž běloch a žena s asijskými kořeny.

Reklama

Související témata:

Související články

Co muže na ženách nejvíce odpuzuje

Ženy touží být na prvních milostných schůzkách krásné a dokonalé, přičemž ne vždy se jim to daří. Alespoň v očích některých mužů. Připravili jsme pro vás...

Deset nejpřitažlivějších mužů planety

Každým rokem americký společenský magazín People vyhlašuje anketu o nejpřitažlivějšího muže planety. Pro rok 2011 vyhrál herec Bradley Cooper, který sesadil...

Výběr článků

Načítám