Hlavní obsah

Erotogenní zóny, na které se často zapomíná

Novinky, das

Na ženském i mužském těle je hned několik místeček, která pomáhají k intenzivnějšímu vzrušení při sexuálních hrátkách. Jejich tajemství tkví především ve správné intenzitě stimulace. Jelikož každý jedinec na určitý dotek reaguje jinak, nikdy nelze předem odhadnout míru vzrušení.

Foto: Profimedia.cz

Erotogenní zóny pomáhají k intenzivnějšímu vzrušení při sexuálních hrátkách.

Článek

Ženské erotogenní zóny

Kolena - většina lidí ví, že mezi nejcitlivější místa patří podkolenní jamky, ale na kolena jako taková se zcela zapomíná. Přitom oblast kolem čéšky je podle odborníků na sex mnohem citlivější než zmiňovaná podkolenní jamka. Toto místo je navíc považováno za jediné místo, kde je skutečně co okusovat.

Venušin pahorek - oblast, kde má své místo ochlupení, může být srovnatelně citlivá, jako ostatní části vnějších pohlavních orgánů a přímo vybízí k nejrůznějším formám doteků, ale i ke stimulaci pomocí speciálních olejíčků. "Hraní si s chloupky může být pro ženu velmi příjemné, stejně jako jemné masírování pomocí oleje. Obojí může ženu dovést až do extáze," upozorňuje pro server WomensDay.com sexuolog Michael Krychman.

Oblast břicha - u žen velmi opomíjená a přitom velmi smyslná oblast. Podle odborníků dokonce existují ženy, které při určitých cvicích na posilování břišních svalů zažívají orgasmus. Pro normální smrtelníky pak ale postačí jen myšlenky na to, co bude následovat poté, až se muž se svými doteky dostane níž. I pouhé myšlenky dokážou působit na vaginální svaly, což oživí vzrušení a může vést až k vyvrcholení bez přímého pohlavního styku.

Velmi citlivé bývá okolí pupíku, ale nemělo by se zapomínat i na oblast mezi pupíkem a podbřiškem. Kromě dotyků rukou, laskáním ústy může být příjemné použít peříčko či kostku ledu.

Rty - líbání by mělo být součástí každého milování. Podle sexuologa Dr. Krychmana by se ženy měly s muži líbat alespoň pět minut před pohlavním stykem. Intenzitu polibků je dobré i zesílit dotekem prstu. Velmi smyslné může být i jemné kousnutí do rtu.

Pokožka hlavy - možná také milujete masáž hlavy, již vám kadeřnice provádí při mytí vlasů a je moc smutné, jak lidé na pokožku hlavy zapomínají v souvislosti s milováním. Pokožka hlavy je pokryta obrovským množstvím nervových zakončení, a je tak skutečně mimořádně citlivá na dotek. Masáž hlavy tak může uvolnit napětí, zvýšit průtok krve v těle a zaplavit tělo pocitem štěstí pomocí hormonů dopaminu a serotoninu. Především dlouhovlasé ženy pak přímo milují, když je muž občas zatahá za jejich vlasy.

Nohy - již ve starověku milenci věděli, že na nohou jsou tlakové body, které mohou vyvolat sexuální vzrušení. Věnovat péči chodidlům se tedy skutečně vyplácí. Chce to jen trochu cviku a nikam nespěchat.

Krk - velmi smyslná část ženského těla. Podle odborníků neexistuje pro ženu nic úžasnějšího, než když muž stojí za ní, zlehka jí masíruje ramena a přitom se jemně svými rty dotýká šíje. Pokud žena přitom ještě upustí uzdu své fantazii a začne si představovat, kam se až mužovy rty mohou dostat, pak následný sex dostane zcela jiné grády.

Tajemství mužských erotogenních zón

Mysl - je skutečně silná mužská erotogenní zóna. A jak ji povzbudíte? Stačí sem tam něco velmi vzrušujícího zašeptat do ouška. Sluchové vjemy zintenzivňují vnímání centrálního nervového systému, což usnadňuje pohlavní vzrušení.

Ušní lalůčky - jsou velmi citlivé na dotek. Na jednu stranu tyto doteky muže uklidňují, na druhou stranu jej mohou velmi vzrušovat. Stačí položit palec a ukazováček na místo, kde se ušní lalůček napojuje na kůži obličeje a pak prsty nechat jemně sklouznout po lalůčku dolů, a to vše opakovat.

Kolenní jamky - kůže kolenní jamky je mnohem hladší než na jiných částech nohy, a tak přímo svádí k dotekům, ale i polibkům. Podle sexuologů oblasti, které jsou bez chloupků, jsou pro muže všeobecně citlivější a vzrušivější než jiná místa.

I velmi jemný dotek v podkolenní jamce tedy může vést k mnohem výbušnějšímu vyvrcholení. Orgasmus je o nahromadění a následném uvolnění sexuálního napětí. Takže čím více napětí dokáže žena v muži probudit, tím větší a intenzivnější bude následovat uvolnění v podobě vyvrcholení.

Chcete-li mít jistotu svých doteků, pak svými prsty v podkolenní jamce provádějte jemné kruhovité pohyby.

Podbřišek - oblast břicha mezi pupkem a pánví je přímo stvořená pro zábavu i škádlení. Proudí tudy krev do pánve a zároveň se zde hromadí i sexuální napětí a je to tedy ideální místo pro sexuální stimulaci.

S doteky začněte u pupku a pomalu směřujte dolů na jih. Záleží jen a jen na vás, zda se spolehnete na bříška svých prstů, rty či jazyk. Vhodnou variantou může být i pírko či kostka ledu...

Oční víčka - jsou citlivá na dotek, ale jejich kouzlo spočívá i v něčem jiném. Při laskání očních víček musí být oči zavřené. Muž se tak dostává pod naprostou nadvládu ženy. Stimulace tak dostává zcela jiný rozměr.

Krk a klíční kosti - mezi nejcitlivější místa na mužském těle patří krk a okolí klíčních kostí. Stimulací těchto míst lze velmi snadno znásobit mužskou touhu.

Vyzkoušejte stimulaci dvou míst najednou. Například ústy laskejte ušní lalůčky a zároveň peříčkem hlaďte oblast krku. Výsledky se dostaví obvykle okamžitě.

Čelo - na první pohled nezajímavé místo, ve skutečnosti přímo stvořené pro masáž i stimulaci. Pokožka hlavy a tedy i čela je pokrytá celou řadou nervových zakončení. Stimulací těchto míst se vyplavují hormony dopamin a serotonin, jež člověka dokážou dostat skutečně do nálady.

Reklama

Související články

Migrénu utiší milování lépe než léky

Trápí vás často silné bolesti hlavy? Pak zapomeňte na léky a zkuste zlákat partnera na milování. Podle německých vědců totiž mnohým pomůže vyléčit ukrutnou...

Jak si užít sex bez lásky

Sex bez lásky - pro někoho něco zcela nemyslitelného, pro jiného nic neobvyklého. Snazší bývá pro muže, kteří ke svému uspokojení nepotřebují citovou vazbu....

Výběr článků

Načítám