Hlavní obsah

Ekonomická krize přeje sexu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spring Hill

Na Floridě jsou zvyklí, že hurikány a vichřice přinášejí zničené domy a neštěstí, ale s tím se snoubí také více intimního sblížení a partnerského sexu. A stejný efekt teď přináší ekonomická krize. Lidé se více tulí v posteli a více souloží. Čím méně práce a peněz, tím jsou lepší podmínky pro sexuální soužití dvojic. Erotika je totiž zábavou těch, kteří nemají peníze, ale mají čas.

Foto: Profimedia.cz

Díky krizi se lidé více tulí v posteli a více souloží.

Článek

Potvrzuje to gynekoložka Natalie Leibenspergerová z Floridy, podle jejíchž výzkumů vždy kolem hurikánů a jiných pohrom prudce přibývá početí. A stejný efekt vnímá v posledních měsících, kdy se z médií neustále vyskytují informace o ekonomické recesi.

„Přijdete o práci či dům a musíte se vzdát téměř všeho. Takže pak prostě nejdete na večeři či do kina, ale do postele,“ tvrdí Leibenspergerová, podle níž je sex nejen levnou zábavou, ale také účinně snižuje míru stresu a napětí z nepřízně osudu.

„Lidé mají více sexu, nevěnují se teď tolik aktivitám mimo domov. Sbližuje je to. A velmi to uleví od velkého stresu,“ tvrdí Leibenspergerová. Jedinou nevýhodou podle ní je, že v době ekonomické krize lidé šetří i na svém zdraví a antikoncepci, takže přibývá nechtěných těhotenství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám