Hlavní obsah

Dominantní muži se vyznačují vlastní přitažlivou vůní

– Düsseldorf

Alfa samci vydávají specifickou vůni. Vědci se domnívají, že to pomáhá ženám určit, kdo je dominantní samec, s nímž by mohly mít zdravé děti.

Foto: Profimedia.cz

Každý chlapák prý vydává specifickou vůni

Článek

Ostatním mužům naopak charakteristická vůně dává najevo, že se poblíž nachází chlapák, kterého by raději neměli provokovat.

Němečtí psychologové, kteří objev učinili, zkoumali, zda složení mužského potu prozrazuje něco o agresivitě daného jedince.

Ženy považují silný zápach potu obecně řečeno za nepříjemný. Pokud je ale malý vzorek mužského potu aplikován přímo na ženskou kůži, dámy se začnou rozhodovat, který jim voní a který nikoliv. Úzkostné ženy jsou přitom na vůni pánského potu nejcitlivější.

Vědci z Univerzity Heinricha Heineho v německém Düsseldorfu přiznávají, že ani jim dosud není úplně jasné, co přesně činí mužský pot pro ženu přitažlivým. Podle listu Daily Mail se však domnívají, že jde o nějakou kombinaci hormonů a zvýšené hladiny testosteronu.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejvíc sexy jsou pro ženy muži v červeném

Červená barva se přisuzuje ženám, přičemž dámy v šatech červených odstínů připadají mužům nejpřitažlivější. Jenže červená je sexy obecně pro obě pohlaví. Nová...

Výběr článků

Načítám