Hlavní obsah

Dobré vztahy s tchány snižují riziko nevěry ve vztahu

– Chicago

Odborníci z university v Iowě se zaměřili na výzkum věrnosti v heterosexuálních vztazích osob mezi 18 a 60 roky v oblasti Chicaga. Výsledky naznačují, že lidé jsou tam dnes velmi liberální, neboť nevěru přiznala čtvrtina dotázaných osob. Desetina párů přitom se sexuálními úlety mimo vztah vzájemně souhlasí. Ale zajímavým objevem je skutečnost, že nejčastěji věrnost ve vztahu uváděli ti partneři, kteří dobře vycházeli se svým tchánem a tchýní.

Foto: Profimedia.cz

Dobré vztahy s tchány prý ovlivňují potencionální nevěru.

Článek

„Lidé se mohou svobodně rozhodovat, ale my doufáme, že naše informace budou užitečné tehdy, když zváží rizika a výhody neromantických sexuálních vztahů. Snažíme se lidi upozornit na to, že je důležité uvědomovat si rizika sexuální konkurence a že je nutné chránit se před sexuálně přenosnými chorobami,“ komentoval výsledky studie sociolog Anthony Paik z university v Iowě.

Zajímavé také je, jaký vliv má skutečnost, když se dospělý člověk zamiluje do kamaráda či kamarádky. U žen to pak zvyšuje riziko nevěry o 44 procent, zatímco u mužů o 25 procent. Když se však zamilují do méně známého či úplně cizího člověka, riziko nevěry u žen je o 30 procent vyšší a u mužů o 43 procent. Pánové tedy raději připustí úlet s méně známou ženou než s kamarádkou, zatímco ženy spíš s kamarádem než s méně známým mužem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám